
Gegrilde perziken met monchou
Ik vind het heerlijk om fruit te grillen. Door de grillpan krijgt het fruit een gecaramelisseerd laagje en dat is echt heel lekker. Deze gegrilde perziken heb ik met monchou gevuld. Eigenlijk is het best een skinny dessert geworden.
Wil je extra uitpakken?, serveer er dan een bolletje ijs bij. Dan is het helemaal een yummy dessert. Het lekkerste is wel om de perziken warm te eten. Ik ben zelf dol op warm fruit in combinatie met iets kouds. Zijn de perziken niet meer in het seizoen?, dan heb je helaas pech. Met perziken uit blik wordt dit toetje lang zo lekker niet.
Ingrediënten voor 4 personen
4 perziken
100 gr monchou
1 vanillestokje
40 gr amandelschaafsel
Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.
Was de perziken en snij ze doormidden. Verwijder de pit.
Leg de perziken met het snijvlak in de grillpan en grill ze op middel hoog vuur gedurende 5 minuten.
Snij het vanillestokje open en verwijder het merg.
Voeg het merg bij de monchou en roer het door elkaar.
Rooster het amandelschaafsel even kort in een droge koekenpan.
Verdeel de monchou over de holtes van de perzik.
Garneer de perziken met het amandelschaafsel.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan