BBQ is on: Perziken van de BBQ

BBQ is on: Perziken van de BBQ

Er is niets lekkerders dan warm geroosterd fruit van de barbecue, althans dat vind ik. Mijn old time favorite is gegrilde ananas, maar ik heb er een nieuwe favoriet bij, namelijk perziken van de bbq. Superlekker om er een bol yoghurtijs bij te serveren, maak ook het ideale toetje als je het wat rustiger aan wilt doen met de calorietjes. Dan kies je in plaats van ijs voor Griekse yoghurt met honing en een beetje vanille. Hemels!

En het is ook nog eens heel easy! Als de bbq zijn werk gedaan heeft en iedereen zich tonnetje rond heeft gegeten, leg je de gehalveerde perziken op de bbq. Laat ze lekker rustig liggen, totdat ze helemaal zacht geworden zijn. Het hangt een beetje van de hitte van de barbecue af hoe lang dit duurt. In de tussentijd meng je wat vanille door de yoghurt en hak je wat nootjes, veel meer heb je niet nodig. Geniet er lekker van! Oh en krijg je hier nu onwijs zin in, maar is er geen bbq in de buurt, het kan ook in de oven of op grill….

perziken van de bbq

Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken
4 el Griekse yoghurt
1 vanillestokje
Honing
Handje pistachenoten

Zo maak je het
Was de perziken en snijd ze doormidden. Leg ze met de snijkant op de bbq. Laat ze net zo lang liggen totdat ze lekker zacht geworden zijn.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng dit door de Griekse yoghurt.

Hak de pistachenoten grof.

Serveer de perziken van de bbq met een lepel Griekse yoghurt. Garneer ze met een lekkere drizzle honing en wat fijngehakte pistachenootjes.

Smullen!

perziken van de bbq

perziken van de bbq

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Tags

BBQ

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in