Perziken van de BBQ
Er is niets lekkerders dan warm geroosterd fruit van de barbecue, althans dat vinden wij. Onze old time favorite is gegrilde ananas, maar we hebben er een nieuwe favoriet bij, namelijk perziken van de bbq. Superlekker om er een bol yoghurtijs bij te serveren, maak ook het ideale toetje als je het wat rustiger aan wilt doen met de calorietjes. Dan kies je in plaats van ijs voor Griekse yoghurt met honing en een beetje vanille. Hemels!
Perziken op de bbq
En het is ook nog eens heel easy! Als de bbq zijn werk gedaan heeft en iedereen zich tonnetje rond heeft gegeten, leg je de gehalveerde perziken op de bbq. Laat ze lekker rustig liggen, totdat ze helemaal zacht geworden zijn. Het hangt een beetje van de hitte van de barbecue af hoe lang dit duurt. In de tussentijd meng je wat vanille door de yoghurt en hak je wat nootjes, veel meer heb je niet nodig. Geniet er lekker van! Oh en krijg je hier nu onwijs zin in, maar is er geen bbq in de buurt, het kan ook in de oven of op grill.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 perziken
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 vanillestokje
- Kneepje honing
- 30 gr pistachenoten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de perziken en snijd ze doormidden. Leg ze met de snijkant op de bbq. Laat ze net zo lang liggen totdat ze lekker zacht geworden zijn.
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng dit door de Griekse yoghurt. Hak de pistachenoten grof.
Serveer de perziken van de bbq met een lepel Griekse yoghurt. Garneer ze met een lekkere drizzle honing en wat fijngehakte pistachenootjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in