BBQ is on: Gegrilde ananas met yoghurtijs

BBQ is on: Gegrilde ananas met yoghurtijs

Gegrilde ananas van de barbecue stond al een hele tijd op mijn to cook lijstje, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Tot vorige week. Ik schets even een situatie, zodat je een beter beeld krijgt hoe dit recept tot stand is gekomen.

We hadden een logeetje en hij (8 jaar) mocht kiezen wat we gingen eten. Hij wilde eerst bestelpizza, maar na een stiekem overleg met Maurits wilde hij ineens barbecuen. Best apart omdat hij ’s ochtends nog schreeuwde dat hij er echt geen zin in had, in tegenstelling tot Maurits die de barbecue al uit de schuur had gehaald. Je kunt wel raden hoe dit is gegaan. Maurits en ik hebben nog geen kinderen, dus wij waren om half 9 ’s avonds, toen de muppet eindelijk op bed lag, redelijk uitgeteld. Na een uur bankhangen ontdekte ik dat de bbq nog steeds heel erg heet was en inmiddels had ik weer een beetje ruimte in mijn buik voor een lekker toetje. Ik had nog ijs in de vriezer en er lag een ananas op het aanrecht. En zo geschiedde…

In deze video laat ik je zien hoe ik altijd een ananas snij.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ananas
Evt. rietsuiker
Verse munt
Yoghurtijs of Kokosijs

Zo maak je het
Snij de ananas in repen zoals ik in de video laat zien.

ananas op de bbq

Prik de ananasrepen op een satéprikker.

Strooi er eventueel wat rietsuiker overheen. Dit is optioneel, want eigenlijk vond ik de ananas spiesen zonder suiker lekkerder.

gegrilde ananas

Leg de ananas op de barbecue en rooster ze in ongeveer 8 minuten rondom bruin.

Serveer de lekkere sticky gegrilde ananas met wat verse munt en een bol yoghurtijs of kokosijs.

gegrilde ananas

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

BBQ IJs Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in