Crêpe Suzette
Crêpe Suzette: deze klassieker uit de Franse keuken is echt een feestje op je bord! Dunne, goudbruine flensjes met een rijke karamelsaus met sinaasappel en een beetje citroen. Echt een showstopper aan tafel, en dat terwijl het eigenlijk verrassend makkelijk te maken is! De flensjes baden in die zoete saus en smaken extra goed met een bolletje vanille-ijs erbij. Zo maak je in no-time een spectaculair dessert waar je tafelgenoten gegarandeerd van onder de indruk zijn.
Crêpe Suzette
Deze Crêpe Suzette flensjes zijn perfect om te serveren als dessert na een lekker diner. Je kunt er eventueel nog wat geroosterde amandelen over strooien voor extra crunch. Of ga all-in en flambeer de flensjes met een scheutje Grand Marnier voor dat echte wow-effect aan tafel – zie daarvoor de tip onderaan dit artikel. Een kleine show in je eigen keuken!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
Flensjes (12 st)
- 150 gr bloem
- 300 ml melk
- 3 eieren
- 1 el poedersuiker
- Snuf zout
- Boter om in te bakken
Sinaasappel karamelsaus
- 150 gr boter
- 150 gr suiker
- 250 ml sinaasappelsap
- Sap van een halve citroen
- 3 el water
- 2 sinaasappels
- 3 el Grand Marnier of cognac (optioneel)
Lekker met
- Vanille-ijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst het flensjesbeslag. Meng in een beslagkom de bloem, melk, eieren, snuf zout en een beetje poedersuiker. Klop dit met een garde tot een glad beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Verdeel een lepel beslag over de pan en draai hem even rond. Bak de flensjes flinterdun en goudbruin. Bak ze allemaal en leg apart.
Doe de suiker met het water in een koekenpan. Verhit dit op een zacht vuur tot een goudbruine karamel. Begin pas met roeren als de massa bruin kleurt. Voeg dan de boter, het citroensap en het sinaasappelsap toe. Voeg de rasp van één sinaasappel toe en meng door elkaar. Laat de saus een paar minuten inkoken tot een dikke saus.
Snijd partjes uit de sinaasappels. Dit doe je door tussen de vliezen te steken. Voeg de partjes sinaasappel toe aan de saus.
Vouw de flensjes twee keer dubbel en haal ze door de karamelsaus. Leg er 2 – 3 op een bord en serveer met de partjes sinaasappel. Serveer de Crêpes Suzette met een bol ijs.
Durf jij te flamberen?
Om het helemaal klassiek te doen, zoals in ouderwetse Franse restaurants, kun je de flensjes ook flamberen met wat Grand Marnier of cognac. Doe daarvoor een scheut van de drank in een metalen soeplepel. Steek het aan en voeg het toe aan de flensjes in de saus. Let op: zet de afzuiging van je fornuis uit!
Bewaartip
Zowel de flensjes als de karamelsaus kun je prima van tevoren maken. Bewaar de flensjes goed afgedekt in de koelkast en de karamelsaus in een afgesloten potje. Voor serveren even alles opwarmen, en je kunt direct aan tafel! Zo hoef je je op het moment suprême nergens meer druk over te maken. Bon appétit!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in