Crème brûlée cheesecake
Ben je op zoek naar een dessert dat zowel indrukwekkend als onweerstaanbaar is? Deze crème brûlée cheesecake combineert het beste van twee werelden: de romige zachtheid van cheesecake en de knapperige zoetheid van crème brûlée. Het is het perfecte dessert voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen.
Makkelijk toetje
De bereiding is eenvoudiger dan je denkt. Begin met een krokante koekjesbodem, gevolgd door een zijdezachte vulling van roomkaas, zure room en vanille. Na het bakken komt het leukste deel: het karamelliseren van de suikerlaag met een gasbrandertje, wat zorgt voor dat beroemde crème brûlée-korstje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 - 12 personen
- 200 gr digestive koekjes
- 100 gr roomboter
- 600 gr roomkaas
- 125 gr zure room
- 3 eieren
- 175 gr suiker
- 50 gr rietsuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 tl maizena
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).
Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan met de achterkant van een een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en het vanille extract door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.
Giet de cheesecake vulling op de bodem. Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.
Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nacht opstijven in de koelkast.
Verdeel de rietsuiker over de afgekoelde cheesecake. Brandt de suiker tot caramel met een gasbrander. Serveer meteen. Het branden van de suiker moet je op het laatste moment doen, want in de koelkast wordt het laagje weer zacht.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in