wortels uit de oven

Wortels uit de oven

Breng wat kleur en smaak op je tafel met deze eenvoudige, maar heerlijke wortels uit de oven. Deze traybake met ras el hanout-wortels is perfect voor een doordeweekse avond of als onderdeel van een uitgebreide brunch in het weekend. Het combineert de zoetheid van wortels met de exotische smaken van ras el hanout, een populaire Marokkaanse kruidenmix.

Makkelijke wortels uit de oven

De bereiding is eenvoudig: marineer de wortels en uien in een kruidige olie en rooster ze tot ze heerlijk zacht en licht gekarameliseerd zijn. De toevoeging van rozijnen, feta en verse koriander zorgt voor een mooie balans van smaken en texturen. Dus, als je op zoek bent naar een gezond, smaakvol en makkelijk te bereiden gerecht, probeer dan deze wortels uit de oven met ras el hanout.

Geroosterde wortelsalade
wortels uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg bospeentjes
  • 2 rode uien
  • 4 pitabroodjes
  • 60 gr blanke rozijnen
  • 100 gr feta
  • 3-4 takjes verse koriander
  • 2 tl ras el hanout
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Doe 4 el olijfolie in een kom. Roer de ras el hanout erdoor en breng het op smaak met een draai peper en snuf zout.

  3. Was de wortels. Snijd ze vervolgens over de lengte doormidden. Snijd dubbeldikke wortels in vieren. Je kan ze ook in kleinere stukken snijden, dan zijn ze in 30 minuten gaar. Pel de rode uien en snijd ze in dunne parten.

  4. Verdeel de wortels en ui over en bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de ras el hanout-olie over de wortels en hussel net zolang, totdat alle wortels volledig bedekt zijn. Zet het voor 25 minuten in de oven. Draai de wortels na die tijd om en bak ze dan nog eens 20 minuten tot ze bruine plekjes krijgen.

  5. Hak de koriander grof. Bereid het pitabrood zoals op de verpakking aangegeven. Haal de wortels uit de oven en serveer ze op een mooie schaal uit. Garneer de traybake met rozijnen, verkruimel de feta en bestrooi met de koriander.

wortels uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in