Pasta met ‘nduja
Ben je op zoek naar een makkelijk en smaakvol recept voor een pittige pasta? Maak dan onze pasta met ‘nduja. ‘Nduja is een pittige en smeuïge worst uit Calabrië, die gemaakt wordt van varkensvlees en rode pepers. Je kunt deze smeerbare worst kopen bij de Italiaanse delicatessenzaak of de ‘nduja nline bestellen. Het geeft je Italiaanse pastagerecht een extra kick, die perfect past bij de zoete tomaatjes en de zoute Parmezaanse kaas. Deze pasta met ‘nduja is binnen 20 minuten klaar en ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellige etentje met vrienden of familie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr tagliatelle
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree (uit blik)
- 400 gr cerise tomaatjes (uit blik)
- 50 gr 'nduja
- 100 ml slagroom
- 2 tl oregano
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 4 takjes basilicum
- zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat, in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Voeg de ‘nduja toe en verhit kort.
Voeg dan de tomaten uit blik en de slagroom toe. Breng de tomatensaus royaal op smaak met wat zout en de oregano.
Meng de afgegoten pasta met de tomaten en schep het om. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer de pasta met Parmezaan en verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in