![goulash uit de slowcooker](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/02/Goulash-kopie-1000x1045.jpg)
Goulash uit de slowcooker
Vandaag maken we hartverwarmend lekkere goulash uit de slowcooker. Ja, zo’n multicooker is daar ideaal voor! Eerst bakken we het vlees aan op de sear-stand, daarna gaan alle andere ingrediënten erbij en zet je hem op slowcooker (standje low) en gaar je de goulash in 8 uur met de deksel op de pan. Meer haast? Gebruik dan de high functie en gaar het vlees in 4 uur gaar.
Liever goulash in een gewone pan maken?
Wil je dit recept liever in een gewone pan maken? Dat kan natuurlijk ook! Eerst aanbraden volgens onderstaande instructies, doe daarna de deksel op de pan en stoof in een aantal uur op zacht vuur gaar.
![paprika recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/04/paprika-recept-2.jpg)
![Goulash](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/02/Goulash-1000x1500.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr runder-riblappen
- 1 el bloem
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 400 ml bouillon
- 2 blaadjes laurier
- 1 el karwijzaad
- 1 el paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Rijst
- Aardappelpuree
- Brood
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Breng op smaak met peper en zout en bestuif met bloem.
Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.
Om de goulash uit de slowcooker te maken zetten we onze multicooker eerst aan op de searstand. Verhit wat olijfolie in de pan en bak het vlees rondom bruin. Schuif het vlees naar één kant van de pan. Bak de uien en de knoflook aan de andere kant aan. Voeg dan de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad toe en bak dit mee. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg tot slot de bouillon en de laurier toe.
Zet de multicooker op standje low en gaar de goulash in 8 uur met de deksel op de pan. Meer haast? Gebruik dan de high-functie en gaar het vlees in 4 uur.
Leg het laatste half uur het deksel van de slowcooker, zodat de saus wat in kan dikken. Je kan eventueel ook een maïzena-papje toevoegen (van 1 el maïzena en 1 el water).
Breng de goulash op smaak met peper en zout en garneer eventueel met wat verse peterselie. Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.
![Goulash](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/02/Goulash-1000x1500.jpg)
![goulash uit de slowcooker](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/02/Goulash-kopie-1000x1045.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.