goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker

Vandaag maken we hartverwarmend lekkere goulash uit de slowcooker. Ja, zo’n multicooker is daar ideaal voor! Eerst bakken we het vlees aan op de sear-stand, daarna gaan alle andere ingrediënten erbij en zet je hem op slowcooker (standje low) en gaar je de goulash in 8 uur met de deksel op de pan. Meer haast? Gebruik dan de high functie en gaar het vlees in 4 uur gaar.

Liever goulash in een gewone pan maken?

Wil je dit recept liever in een gewone pan maken? Dat kan natuurlijk ook! Eerst aanbraden volgens onderstaande instructies, doe daarna de deksel op de pan en stoof in een aantal uur op zacht vuur gaar.

paprika recept
Goulash
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr runder-riblappen
  • 1 el bloem
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 ml bouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Rijst
  • Aardappelpuree
  • Brood

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Breng op smaak met peper en zout en bestuif met bloem.

  2. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.

  3. Om de goulash uit de slowcooker te maken zetten we onze multicooker eerst aan op de searstand. Verhit wat olijfolie in de pan en bak het vlees rondom bruin. Schuif het vlees naar één kant van de pan. Bak de uien en de knoflook aan de andere kant aan. Voeg dan de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad toe en bak dit mee. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg tot slot de bouillon en de laurier toe.

  4. Zet de multicooker op standje low en gaar de goulash in 8 uur met de deksel op de pan. Meer haast? Gebruik dan de high-functie en gaar het vlees in 4 uur.

  5. Leg het laatste half uur het deksel van de slowcooker, zodat de saus wat in kan dikken. Je kan eventueel ook een maïzena-papje toevoegen (van 1 el maïzena en 1 el water).

  6. Breng de goulash op smaak met peper en zout en garneer eventueel met wat verse peterselie. Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.

Goulash
goulash uit de slowcooker

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.