Gnocchi met geroosterde pompoen
Sorry Italian people! Ik bak mijn gnocchi liever dan dat ik hem kook. Want alleen dan krijgt hij zo’n lekker krokant korstje, yum! Niet helemaal zoals het hoort en ik denk ook niet dat ik hier een Italiaan blij mee zou maken. Maar mijzelf wel en dat is ook belangrijk. In het begin kookte ik de gnocchi eerst en daarna bakte ik hem verder af in wat olijfolie. Tegenwoordig gooi ik ze direct in de pan, dat bespaart je weer afwas en gaat bovendien prima. Omdat het nog steeds winter is, heb ik er pompoen uit de oven bij gemaakt. Super lekker en past helemaal bij deze tijd van het jaar.
De pompoen heb ik geroosterd. Is heel easy, het duurt alleen 30 minuutjes voordat het goed gaar is. Mijn tip is wel, gebruik een flespompoen. Deze kun je eventueel met schil en al eten. Daarnaast snijdt hij een stuk makkelijker dan zijn ronde broertje. Eigenwijs geweest en toch zo’n harde knakker te pakken? In dit filmpje laat ik je zien hoe je de pompoen het beste kunt snijden. Alleen is dit niet zo fast meer. Maar desondanks wel heel erg lekker.
Ik verkeer trouwens in een über-zenuwachtige staat deze weken. Mijn boeklancering is bijna daar en ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden. Maar nu eerst dit recept, want die staat per slot van rekening niet in het boek. Wel een heel ander lekker recept met gnocchi trouwens. Maar dat gaan jullie nog wel zien.
Ingredienten voor 4 personen
600 gr gnocchi
1 flespompoen
1 teen knoflook
1 ui
200 gr spinazie
100 gr cherrytomaatjes
4 el ricottakaas
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de pompoen en snij deze in partjes. Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in royaal olijfolie.
Voeg de gnocchi toe en bak deze mee. De gnocchi is klaar als hij lekker knapperig van buiten en zacht van binnen is.
Voeg nu beetje bij beetje spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is.
Halveer de tomaatjes en voeg deze bij de gnocchi. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de gnocchi met de geroosterde pompoen en maak het af met een lepel ricotta.
Smullen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in