Gnocchi met ‘nduja
Fan van gnocchi, maar heb je alle bekende recepten wel een beetje uitgespeeld? Onze tip: deze gnocchi met ‘nduja. Een heerlijk Italiaans gerecht dat barst van de smaak. Het is perfect voor wie van een beetje pit houdt in hun maaltijd…
Wat is 'nduja precies?
‘Nduja is een smeerbare, pittige varkensworst uit Calabrië, een regio in het zuiden van Italië. De Calabrische chilipepers en specerijen zorgen voor de lekker pikante smaak. ‘Nduja kan worden gebruikt als een smaakmaker in diverse gerechten, van pasta’s en pizza’s tot stoofschotels en sauzen.
In dit gerecht mengen we die vurige worst met gnocchi – lekker zachte kussentjes die de smaak supergoed opnemen. De basis van de saus bestaat uit gebakken ui en knoflook, die samen met tomatenpuree en gepelde tomaten wordt gestoofd tot een rijke saus. Een scheut slagroom voegt romigheid toe, terwijl die ‘nduja voor de nodige pit zorgt. Tot slot voegen we groene asperges en doperwten toe voor knapperigheid én kleur. Het geheel wordt afgemaakt met een handje rucola, wat grof gehakte pistachenoten én romige burrata.
Tip: serveer met een extra bakje ‘nduja aan tafel, zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het willen hebben.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr gnocchi
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 200 gr groene asperges
- 200 gr doperwten
- 1 handje rucola
- 2 el 'nduja (extra naar smaak )
- 140 gr tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 200 ml slagroom
- 2 bollen burrata
- 30 gr pistachenoten
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook goudbruin. Roer de tomatenpuree er door en bak kort mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze met een vork een beetje plat. Schenk de slagroom in de pan, roer door en laat circa 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de asperges in stukjes. Roer na 10 minuten de ‘nduja door de saus*. Schep daarna de aspergesstukjes, doperwten en gnocchi door de saus en laat nog eens 4-5 minuten koken tot de gnocchi en groenten gaar zijn.
Tip: ‘Nduja is behoorlijk pittig, probeer eerst 1 eetlepel in de saus en voeg eventueel geleidelijk wat meer toe. Je kunt ook een bakje met ‘nduja op tafel zetten zodat iedereen aan tafel het gerecht verder op smaak kan brengen.
Hak de pistachenootjes grof en strooi over de gnocchi. Garneer met rucola en geef de burrata er bij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in