Menu
snickers-muffin-5-710x380.jpg

Snickers Muffins van Havermout

Ze smaken naar Snickers, alleen ze zijn niet zo slecht als deze goddelijke candybars! Deze muffins van havermout kan je met een gerust hart eten. Ok, je moet geen 10 muffins achterelkaar opeten, ook al wil je dat wel. Maar dat is logisch. Zie het nog steeds als een treat, maar dan een gezondere variant.

Ik heb deze Snickers muffins gemaakt van havermout. Je kunt ook amandelmeel nemen, dat is misschien nog wel lekkerder. Of een mengeling daarvan. Ik heb ze gezoet met banaan en honing, maar je kunt dit ook vervangen voor agavesiroop, kokosbloesemsuiker of maple syrup. Hoeveelheden een beetje naar wens. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus ik heb aan een klein beetje genoeg. Maar proef het beslag even voordat het de oven ingaat. En natuurlijk zit er pindakaas in. Dat hoort bij Snickers. Ik heb de laatste tijd (eigenlijk al mijn hele leven) enorme peanutbutter cravings. Ik vind het zo lekker! Het is zelfs zo erg dat ik het gewoon uit de pot lepel, ja echt! Don’t blame me!

havermoutmuffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 grote banaan (neem eentje die zo rijp mogelijk is)
2 eieren
100 ml (plantaardige)melk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
10 tl pindakaas
60 gr pinda’s
Flinke kneep honing
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes (Siliconen zijn het beste)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar.

Voeg tenslotte een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie toe.

havermoutmuffins

Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes.

Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s.

Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

havermoutmuffins

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

havermoutmuffins

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan