Gnocchi uit de oven

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Gekookte gnocchi kennen we, maar heb je wel eens gnocchi uit de oven gemaakt? Dit recept met paddenstoelen is een oven, ehh, over-heerlijk (en vooral makkelijk te maken) diner. De romige saus maak je met gorgonzola, vervolgens bak je de gnocchi in de saus met spinazie en paddenstoelen. Een originele manier om gnocchi eens nét wat anders te eten! Tip: voor een compleet maaltje serveer je het met een snelle witlof salade (van fijngesneden witlof en gemengde sla met wat olijfolie en walnoten).

Gnocchi uit de oven
Gnocchi uit de oven
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr verse gnocchi
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 400 gr spinazie (verse)
  • 4-6 takjes tijm
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 100 gr gorgonzola
  • peper en zout
  • olijfolie

Materiaal

  • Ovenschaal van 20 x 30 cm
  • Staafmixer met hoge maatbeker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Maak de paddenstoelen schoon en hak de grotere exemplaren in kleinere stukken. 

  3. Pureer in een hoge maatbeker de crème fraîche, melk en gorgonzola tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart. 

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 1-2 minuten, voeg de paddenstoelen toe en ris de blaadjes tijm van de takjes. Bak de paddenstoelen al omscheppend in 5-6 minuten rondom bruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Doe de gnocchi in een ovenschaal, verdeel de paddenstoelen en spinazie erover en schep de gorgonzola-saus erdoor. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de saus lekker borrelt. 

  6. Tip: serveer eventueel met een snelle witlof salade (fijngesneden witlof en gemengde sla met wat olijfolie en walnoten).

Gnocchi uit de oven
Gnocchi uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in