zuurkool frittata

Zuurkool Frittata

Zuurkool lovers opgelet! Dit recept voor zuurkool frittata moet je maken als je van zuurkool houdt. Ik hou van zuurkool en wij aten dit voeger ook best wel vaak. Meestal in een stamppot. Een frittata is voor mij het perfecte “ik heb geen tijd diner”. Je gooit alles in een schaal, klutst een paar eitjes en klaar ben je. Een makkelijk en snel receptje dus. En eigenlijk kun je het met alles maken dat je zelf lekker vindt. Ook ideaal om groenterestjes in te verwerken.

In de Markthal kocht ik een emmertje zuurkool uit de Elzas. En die was me toch een partij lekker. Ik maakte er deze snelle frittata mee. En ook nog een ander lekker zuurkool recept dat ik later nog met jullie zal delen.

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr zoete aardappelen
300 gr zuurkool
1 ui
1 teentje knoflook
6 eieren
1 tl kerriepoeder
50 gr geraspte belegen kaas
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

 

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak dit zacht in een grote koekenpan in iets olijfolie. Voeg de kerrie toe en verhit dit kort mee.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Voeg de zoete aardappel bij de uien en bak ze gedurende 10 – 15 minuten op een laag vuur zacht. Voeg eventueel een scheutje extra olie toe.

Voeg de uitgelekte zuurkool toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Spreid alles mooi uit zodat overal in de pan zowel zuurkool als zoete aardappel verdeeld is.

Kluts 5 eieren met wat peper en zout los. Meng de geraspte kaas en wat gehakte peterselie door het eimengsel. Giet dit op de zoete aardappel.

Laat de frittata op een zacht vuur in ongeveer 25 – 30 minuten gaar worden. Schuif hem voorzichtig op een bord en schuif hem omgekeerd terug in de pan. Laat de andere kant in 5 minuten goudbruin worden.

 

zuurkool frittata

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (25 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in