Kidsproof: Pepernoten truffels
Oh yes ik ben helemaal los gegaan op de pepernoten (of kruidnoten, anders krijg ik klachten) dit jaar. Eigenlijk vind ik dat ieder recept met pepernoten kidsproof is. Pepernoten horen bij Sinterklaas. Vandaag heb ik een leuk receptje voor pepernoten truffels bedacht. En dit is extra leuk omdat je dit samen met je kind kan doen.
Ik kan niet beloven dat het geen kliederboel wordt. Want zelf als ik (volwassene 30+) aan de slag ga met chocola, zit alles eronder. Van mijn handen, tot aan de keukenkastjes (ik lieg niet). Daar moet je je dus even niet druk om maken. Beloof je dat? Want alleen dan heb je veel plezier. Ik heb nu gekozen voor pure chocolade omdat dat mijn favo is. Maar gebruik ook gerust melk of witte chocolade, of maak een combi. Even better! En nu let the fun begin, je kleine zal het fantastisch vinden. En jij ook, gok ik zomaar.
Ingrediënten voor 14 truffels
200 gr pepernoten
120 gr roomkaas naturel (ik gebruik vaak AH eigen merk)
150 gr pure chocolade
Zo maak je het
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook plat stampen met een deegroller, in een vijzel en het gaat zelfs ook met de staafmixer. Zorg dat je een beetje een grove korrel overhoudt.
Stop het pepernotenkruim in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng het nu goed door elkaar met een pollepel. Zodat er 1 dikke bal ontstaat.
Vorm met natte handen balletjes van de pepernoten. Ongeveer ter grootte van een 2 euro munt. Worden je handen te sticky, spoel ze dan af onder een koude kraan.
Laat de pepernoten truffels even een half uurtje opstijven in de koelkast.
Smelt in de tussentijd 3/4 van de chocolade au bain marie of in de magnetron. Zodra alles gesmolten is, zet je de pan uit en voeg je de rest van de chocolade toe. Door het in 2 stappen te doen koelt de chocolade iets af en krijg je een mooie glanzende truffel.
Leg een velletje bakpapier klaar. Haal de truffels nu één voor één door de gesmolten chocolade. Laat ze iets uitlekken en leg ze op het bakpapier.
Versier de pepernoten truffels met een pepernoot (what else) of sprinkles, stukjes witte chocola of gewoon waar jij zin in hebt.
Laat de truffels ongeveer een uurtje uitharden in de koelkast. Of gewoon op je aanrecht, mits je temperatuur in de keuken niet te warm is.
Je kunt de chocolade truffels ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Tag mij vooral op Facebook, Twitter of Instagram als je het gemaakt hebt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in