Aziatisch stoofpotje

Aziatisch stoofvlees

Dit Aziatisch stoofvlees moet je een keer geprobeerd hebben. Zacht rundvlees dat urenlang heeft staan pruttelen in een kruidige saus vol smaak. En dat met lekker veel groenten en een kommetje rijst erbij, dan heb je een maaltijd waar iedereen aan tafel gelukkig van wordt. We vinden het heerlijk om dit soort gerechten te maken als het buiten wat frisser is, want terwijl de pan rustig op het vuur staat, vult onze keuken zich met de lekkerste geuren. En er is toch niets fijner dan na een drukke dag de deksel van een stoofpan halen en weten dat je straks een bord vol comfort food voor je hebt?

De smaakmakers in dit Aziatisch stoofvlees

Voor dit recept werken we met twee soorten sojasaus van KIKKOMAN. De klassieke zoute sojasaus kennen we allemaal wel, die geeft die typische hartige, umami smaak die zo belangrijk is in de Aziatische keuken. Daarnaast gebruiken we ook de zoete sojasaus van KIKKOMAN. Die is iets dikker, lichtzoet en maakt de saus net wat voller en rijker. Samen zorgen ze voor de perfecte mix tussen zout, zoet en hartig. Precies wat een stoofpotje als dit nodig heeft!

Aziatisch stoofvlees
Aziatisch stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gr runderriblappen
  • 300 gr rijst (bv. pandanrijst)
  • 150 gr bimi
  • 200 gr paksoi
  • 7 gr koriander
  • 3 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 750 ml rundvleesbouillon
  • 60 ml sojasaus van KIKKOMAN
  • 100 ml zoete sojasaus van KIKKOMAN
  • 1,5 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 50 gr gezouten pinda's
  • 1 volle el maizena
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de runderriblappen in stukken en bestrooi ze rondom met peper en zout. Haal de schil van de sjalotten en knoflook en hak ze fijn. Snijd de rode peper fijn. Hak de paksoi en bimi in grove stukken.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote stoofpan en braad het vlees in porties rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

  3. Verhit wanneer nodig nog een extra scheutje olie in de stoofpan. Bak de fijngehakte sjalot, knoflook en rode peper in circa 2-3 minuten tot het begint te geuren en lichtbruin kleuren. Voeg het Chinees vijfkruidenpoeder toe en schep door de groenten.

  4. Leg het vlees terug in de pan en schenk de zoete sojasaus van Kikkoman, de gewone sojasaus en rundvleesbouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 2,5 uur zachtjes stoven tot je het vlees gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.

  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste 5 minuten van de stooftijd de bimi en paksoi toe aan het vlees en laat meegaren.

    Maak in een kommetje een papje van de maizena met een paar eetlepels bouillon uit de pan. Schep het papje van maizena in de pan en roer goed door, laat circa 3-4 minuten zachtjes koken tot de saus gebonden en een beetje dikker wordt. 

  6. Hak de koriander en pinda’s grof. Serveer het Aziatisch stoofvlees met de rijst en garneer met koriander en pinda’s.

Variatietips

  • Liever wat pittiger? Voeg extra rode peper toe of een lepeltje sambal.
  • Geen fan van paksoi? Vervang het eens door spinazie (voeg deze pas echt in de laatste 15 minuten toe).
  • Serveer het stoofvlees met noedels in plaats van rijst voor een andere twist.
  • Maak er een feestelijk geheel van door er wat ingelegde groenten op tafel bij te serveren, zoals kimchi of zoetzure komkommer.

Bewaartip

Dit Aziatisch stoofvlees kun je prima bewaren. In de koelkast blijft het 2 tot 3 dagen goed in een afgesloten bakje. Het wordt zelfs vaak nóg lekkerder als je het een dag laat staan, omdat de smaken er dan extra intrekken. In de vriezer kun je het tot 3 maanden bewaren. Warm rustig op in een pannetje, eventueel met een scheutje extra bouillon of water als de saus te dik is geworden.

Aziatisch stoofvlees
Aziatisch stoofpotje

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten