Witte chocolade panna cotta
Met deze witte chocolade panna cotta scoor je met kerst punten! Het van origine Italiaans dessert met chocolade is echt waanzinnig. Een panna cotta gemaakt met witte chocolade met bovenop nog een laagje ganache en gekarameliseerde pecannoten. Klinkt fantastisch toch?
Chocolade panna cotta
Het lijkt misschien ingewikkeld om deze chocolade panna cotta te maken, maar geloof ons, dit valt echt reuze mee. Het grote voordeel van de panna cotta witte chocolade is dat je hem al van tevoren kunt maken. Geen stress in de keuken, maar gewoon extra genieten!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 ml slagroom
- 200 ml melk
- 75 gr witte chocolade
- 4 gelatineblaadjes
- 1 vanillepeul
Ingrediënten voor de ganache
- 100 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade
Ingrediënten voor de gekarameliseerde pecannoten
- 50 gr pecannoten
- 50 gr kristalsuiker
- 1 el water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng de melk en de slagroom in een steelpan aan de kook. Snijd de vanillepeul open en schraap het merg met een mesje eruit. Voeg dit aan het slagroommengsel toe. Gooi het vanillestokje niet weg, maar stop het in je suikerpot om er zelf vanillesuiker mee te maken.
Laat de gelatine weken in koud water. Snijd de chocola grof. Haal de pan van het vuur en laat de uitgeknepen gelatine oplossen in het roommengsel. Roer het goed door elkaar met een garde. Voeg nu de witte chocolade toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en alle chocola is opgelost.
Zet het pannetje in een bak met ijswater en roer het tussentijds door om het af te laten koelen. Giet het mengsel vervolgens in bakjes of glaasjes. Laat voor minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Verwarm de suiker met het water in een koekenpan. Als de massa begint te borrelen en bruin wordt, roer je het door elkaar met een garde. Het duurt echt wel even totdat de suiker gekarameliseerd is.
Verdeel de pecannoten over een vel bakpapier. Giet de hete karamel er overheen en leg het aan de kant. Pas op met je vingers, want de karamel is gloeiend heet. Laat het geheel hard worden.
Breng voor de ganache de slagroom aan de kook en snijd de pure chocola in stukjes. Haal de pan van het vuur en voeg de chocola toe. Maak er al roerend een gladde saus van. Laat de ganache iets afkoelen.
Haal de panna cotta uit de koelkast. Verdeel de ganache over de panna cotta. Hak de gekarameliseerde pecannoten grof. Garneer de witte chocolade panna cotta met de gekarameliseerde pecannoten en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in