bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree met salsa verde

Zin in een gezondere variant van aardappelpuree? Dan moet je deze bloemkoolpuree eens proberen. Heel makkelijk, veelzijdig (gebruik het eens als basis voor een stamppot) en supersnel klaar. Je kookt de bloemkool in gezouten water voor 15 minuutjes. Pureer hem glad met een staafmixer. Voeg wat crème fraîche toe voor extra rodigheid. Je brengt de puree op smaak met mosterd en peper en zout. In dit geval serveren we er gegrilde bosuitjes bij. Superlekker! Als extraatje maak je met het bakvocht van de bosuitjes een salsaverde met verse kruiden, kappertjes en olijven. Lekker licht!

 

bloemkoolpuree
bloemkoolpuree
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,2 kg bloemkool
  • 15 st bosui
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gr boter
  • 2 el mosterd
  • 2 el kappertjes
  • 10 zwarte olijven
  • 1 el witte wijnazijn
  • 15 gr peterselie
  • 25 gr bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze in een pan met gezouten water voor 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en schep ze over in de beker van de staafmixer. Pureer de bloemkool met de staafmixer mooi glad. Wanneer je onvoldoende ruimte hebt in de beker van de staafmixer, doe het dan in 2 fasen. Schep de crème fraîche en mosterd er bij en roer er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de bloemkoolpuree terug in een pan, en leg de deksel er op. Wanneer de puree voor het serveren te ver is afgekoeld, dan kun je de bloemkoolpuree weer zachtjes opwarmen voordat je hem gaat eten.

  2. Zet een koekenpan op het vuur. Voeg boter en olijfolie toe en laat smelten. Leg de bosuitjes in de pan en bak ze in 6-8 minuten tot dat ze mooi bruin zijn.

  3. Bewaar 2 el van het kookvocht, laat wat afkoelen. Voeg de witte wijnazijn toe en breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe in een kommetje en voeg de kappertjes toe. Hak de kruiden en olijven fijn. Meng dit door elkaar.

  4. Schep op elk bord de bloemkoolpuree en een paar gebakken bosuitjes. Garneer met de kruiden salsaverde. Lekker met gebakken aardappeltjes.

bloemkoolpuree
bloemkoolpuree

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Bloemkool Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in