Wraps met krokante kip
Dit is een lekker recept voor wraps met krokante kip. De knapperige kip maak je zoals je een schnitzel zou maken. Je bakt hem alleen niet in de pan maar op een bakplaat in de oven. Veel gemakkelijker dus. De knapperigheid komt van het laagje brood, cashewnoten en voor wat pittigheid chilivlokken. De oven moet wel flink warm zijn anders krijg je niet het gewenste resultaat. De soft taco (dat is een leuk woord voor een zachte tortilla) serveer je met een flinke schep frisse en romige crème fraîche, kidney boontjes, de kip en rode ui pickle en wat verse kruiden. Kijk hier voor nog meer lekkere wrap recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 mini wraps
- 400 gr kippendijen
- 2 eieren
- 300 gr kidneybonen (uit blik)
- 125 ml crème fraîche
- 2 st. rode ui
- 2 st. limoen
- 140 gr panko (of oud brood)
- 100 gr cashewnoten
- 3 el sushiazijn
- 4 takjes verse munt
- 15 gr koriander
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 240 graden (electrisch) / 220 graden (hetelucht). Vet een bakplaat in met olijfolie. (olie geeft een beter en knapperiger effect dan bijvoorbeeld bekleden met bakpapier)
Snijd rode de uien in dunne plakken. Leg ze in een bakje en besprenkel met sushi azijn. Laat 15 minuten staan.
Maak ondertussen de knapperige kip. Sla de kippendijenfilets goed plat tot 2 cm dik met bijvoorbeeld een vleeshamer of wanneer je die niet hebt, een deegroller. Bestrooi met peper en zout. Zet ze even apart. Hak de cashewnoten grof. Voeg de panko, chilivlokken en zout toe. Stort alles op een plat bord.
Klop de eieren los en schenk ook in een bord. Snijd de kip in kleine stukjes. Haal nu eerst de dun geslagen kipstukjes door het ei en daarna door het pankomengsel. Haal opnieuw door het ei en daarna opnieuw door het broodmengsel. Leg ze op de bakplaat. Zet de kip in de oven en bak 10-12 minuten. Keer ze halverwege om.
Giet de bonen af en spoel ze schoon. Zet ze even apart. Hak de kruiden grof.
Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan. Doe in elke soft taco een flinke schep crème fraîche, wat bonen, wat pickled rode uien en stukjes krokante kip. Garneer met de grof gehakte verse kruiden en serveer de wraps met krokante kip met wat extra limoen partjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in