fbpx
Menu

Kaneelsterren

Zien deze kaneelsterren er niet feestelijk uit? Superleuk voor de kerstdagen! En niet onbelangrijk, deze kaneelsterren smaken heerlijk. Ik ben dol op de winterse smaken, zoals kaneel, spijs, chocola, pumpkin spice en ga zo maar door. Deze kaneelsterren passen goed in dat plaatje. Deze koekjes kun je serveren bij de koffie of thee, maar je kan ze natuurlijk ook zo uit de trommel eten. Want het bewaren van deze koekjes kan heel goed, maar is wel lastig aangezien ze zo lekker zijn. Ik eet ze zo achter elkaar op in ieder geval. Nou ja, ik bewaar er nog een paar voor de gasten. Als het lukt he?

Wil je dit recept bewaren? Download dan nu onze gratis app. Bewaar dit recept in je favorieten, zodat je het altijd makkelijk terug kan vinden. Handig!

De kaneelsterren zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en klaar ben je. Je kunt natuurlijk ook andere leuke vormpjes maken, passend in het kerstthema. Superleuk om met de kids te doen op een donkere winterse dag. En het allerleukste is natuurlijk om tussentijds van het deeg te snoepen. Ik kan mezelf nooit inhouden in ieder geval. Jij wel?

Kaneelsterren

Ingrediënten voor 30 st. 
125 gr koude boter
100 gr witte basterdsuiker
200 gr bloem
2 tl kaneel
Snuf zout

Icing
1 eiwit
100 gr poedersuiker
Drupje citroensap

Materialen
Spuitzak
Uitsteker ster

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

Meng de boter met de basterdsuiker in een beslagkom (of keukenmachine).

Voeg de bloem en kaneel toe aan het deeg. Voeg een snuf zout toe en kneed het geheel nog even kort. Is het deeg te droog, voeg dan een lepel ijskoud water toe.

Wikkel het deeg in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit en steek met een uitsteker in de vorm van een ster, de sterren uit het deeg.

Leg de kaneelsterren op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in 17 minuten gaar op 175 graden Celsius.

Laat de koekjes afkoelen terwijl je aan de slag gaat met de icing.

Meng het eiwit met de poedersuiker en een drupje citroensap. De icing moet een lopende substantie hebben, maar mag niet te dun zijn.

Doe de icing in een spuitzakje of diepvrieszakje waar je het puntje van afknipt.

Omlijn met de icing de buitenste randen van de kaneelsterren. Vul vervolgens de binnenkant op met de icing. Laat dit uitharden.

Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel.

KaneelsterrenKaneelsterrenKaneelsterren

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

CADEAUTIP! Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Carlijn
    23 december 2018 om 19:16

    Zou je de boter kunnen vervangen door kokosolie? Of heb je misschien een ander alternatief, zodat de koekjes lactosevrij zijn? Ze zien er heerlijk en feestelijk uit!

  • Sultan
    22 december 2017 om 22:31

    Ze zien er zeker feestelijk uit! :)

  • Alicia
    22 december 2017 om 16:26

    Wauw, deze koekjes geven mij een instant kerstgevoel!

  • Elisa
    22 december 2017 om 10:00

    Mag dit ook met bruine basterdsuiker of liever met witte?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.