Kaneelsterren

Kaneelsterren

Zien deze kaneelsterren er niet feestelijk uit? Superleuk voor de kerstdagen! En niet onbelangrijk, deze kaneelsterren smaken heerlijk. Houd je ook zo van winterse smaken, zoals kaneel, spijs, chocola, pumpkin spice en ga zo maar door? Deze kaneelsterren passen goed in dat rijtje. De koekjes kun je serveren bij de koffie of thee, maar je kan ze natuurlijk ook zo uit de trommel eten. Want het bewaren van deze koekjes kan heel goed, maar is wel lastig aangezien ze zo lekker zijn.

Makkelijke koekjes

De kaneelsterren zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en klaar ben je. Je kunt natuurlijk ook andere leuke vormpjes maken, passend in het kerstthema. Superleuk om met de kids te doen op een donkere winterse dag. En het allerleukste is natuurlijk om tussentijds van het deeg te snoepen. Vind iedereen lekker toch?

Kaneelsterren
Kaneelsterren
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 30 st.

Koekjes

  • 125 gr koude boter
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr bloem
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Icing

  • 30 gr eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • 100 gr poedersuiker
  • Drupje citroensap

Materiaal

  • Uitsteker ster
  • Spuitzak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (electrisch).

  2. Meng de boter met de basterdsuiker in een beslagkom (of keukenmachine). Voeg de bloem en kaneel toe aan het deeg. Voeg een snuf zout toe en kneed het geheel nog even kort. Is het deeg te droog, voeg dan een lepel ijskoud water toe. Wikkel het deeg in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  3. Rol het deeg uit en steek met een uitsteker in de vorm van een ster, de sterren uit het deeg. Leg de kaneelsterren op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Bak de koekjes in 17 minuten gaar op 175 graden Celsius. Laat de koekjes afkoelen op een rooster terwijl je aan de slag gaat met de icing.

  5. Meng het eiwit met de poedersuiker en een drupje citroensap. De icing moet een lopende substantie hebben, maar mag niet te dun zijn. Doe de icing in een spuitzakje of diepvrieszakje waar je het puntje van afknipt.

  6. Omlijn met de icing de buitenste randen van de kaneelsterren. Vul vervolgens de binnenkant op met de icing. Laat dit uitharden.

    Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel.

Kaneelsterren
Kaneelsterren

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Koekjes recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in