fbpx

Video: Carrotcake pancakes met creamcheese

Carrotcake pancakes

Video: Carrotcake pancakes met creamcheese

Toen ik in Barcelona was zag ik deze carrotcake pancakes bij het Alsur café op de kaart staan. Dat soort dingen brengen mij altijd heel erg in verwarring. Ik krijg er keuzestress van. Want naast de pannenkoeken stonden er ook wafels met smashed avocado op de kaart. Het liefst heb ik dan dat Maurits het een neemt en ik het ander, zodat ik van beide kan proeven. Daar trapte hij deze keer niet in en zodoende aten we allebei wafels. Die overigens heerlijk waren. Maar het idee voor de carrotcake pancakes noteerde ik wel even op mijn lijstje. Want dat ik dit een keer moest maken, was wel duidelijk.

Dat het dan rustig een half jaar kan duren voordat ik aan de slag ga is niet vreemd. Op mijn To cook lijstje staan meer dan 100 ideeën en die lijst wordt eigenlijk alleen maar langer. Wist je dat je pannenkoekenbeslag ook heel gemakkelijk in de blender kan maken? Zeker als je iets van groente, zoals in dit geval wortel, eraan toevoegt. Dat wordt dan meteen lekker fijngemalen. En je hebt weinig afwas, want je giet het beslag zo in de pan. Gewoon in een kom maken kan natuurlijk ook. Hak de wortel dan even net wat fijner voordat je het aan het beslag toevoegt. Ook kan je gepaste wortel gebruiken.

Carrotcake pancakes zijn natuurlijk niet compleet zonder creamcheese, dus dat voegde ik uiteraard toe. Ik ben echt heel enthousiast over dit recept. Ik weet dus niet of ze hetzelfde smaken als die van het Alsur café, maar deze zijn in ieder geval een aanrader.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 6 st. (2 personen)
200 gr speltbloem
1 ei
200 ml (plantaardige) melk
2 tl bakpoeder
40 gr worteljulienne
30 gr rozijnen
Rasp van een halve sinaasappel
1 tl koekkruiden
Snuf zout
Olijfolie of boter om in te bakken

Toppings
2 el roomkaas
2 el worteljulienne
Paar rozijnen
Maple syrup

Zo maak je het
Doe de bloem met het ei, de melk, het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout in de blender.

Voeg de wortel toe en de rasp van een halve sinaasappel (wel eerst goed wassen).

Zet de blender aan en blend het tot een glad beslag. Blend het zo kort mogelijk.

Voeg daarna de rozijnen bij het beslag. Deze blend je niet mee.

Verhit een klontje boter of een neutrale olijfolie in een koekenpan. Giet het beslag, verdeel dover 2 of 3 hoopjes (afhankelijk van de grootte van je pan) over de pan.

Bak de carrotcake pancakes aan weerszijden goudbruin.

Verdeel ze over 2 bordjes (of houd ze lekker allemaal voor jezelf).

Garneer de pancakes met een lepel naturel roomkaas, wat worteljulienne en een paar rozijntjes.

Serveer naar wens met maple syrup.

Carrotcake pancakesCarrotcake pancakesCarrotcake pancakes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Boterkoek met kokos en limoen
Weekendbites: Loaded hummus
Bewaar

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 Comments
  • Marij

    11 november 2017 at 20:55 Beantwoorden

    Lijkt me superlekker! Ga ik zeker proberen:)

  • Alie

    11 november 2017 at 11:00 Beantwoorden

    Lekker !!!

Plaats een reactie