Menu

Foodie in Barcelona

Zon, zee en lekker eten! Dat is Barcelona. Voor de vijfde keer ging ik er naartoe. Ik had dringende behoefte aan zon en een terrasje. De voorspellingen voor Barcelona waren gunstig, dus boekte ik lastminute een ticket. Wederom heeft deze bruisende stad mij verrast. Ik ken Barcelona inmiddels vrij goed. Annika heeft er een tijdje gewoond, dus ik ben er vaak geweest. Toch verandert zo’n stad steeds en ontdekte ik weer heel veel leuke nieuwe hotspots. Ik heb veel foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Praktik Bakery/Forn Baluard
barcelona-praktik-bakery

barcelona-praktik-bakery

De Praktik Bakery is een hotel. Ik kwam daar helaas te laat achter en had al ergens anders een hotel (Room Mate Carla) geboekt. Anders was ik hier zeker gaan slapen. Een hotel met een bakkerij eronder, dat is toch awesome? De bakkerij is open dus je kunt terplekke zien hoe de croissants gerold worden en de stokbroden uit de oven gehaald worden. En dat vind ik te gek.

barcelona-praktik-bakery barcelona-praktik-bakery

Ik at er een heerlijk bladerdeegtaartje met appel en Maurits had een zoet broodje met chocola (what else?) er in. Allebei heel lekker. Wij waren er rond vieren en toen was het er heerlijk relaxt. Ik kan me voorstellen dat het in de ochtend vrij druk is.

Praktik bakery, Carrer de Provenca 279

Toto
toto-barcelona toto-barcelona

Maurits wilde graag Italiaans eten en dus gingen we naar Toto. Dit vond ik de leukste en lekkerste eetplek van alle dagen. Het restaurant ziet er fantastisch uit en heeft een heel eigen sfeer. De open keuken maakt het helemaal een feest. Ik kan uren kijken naar ronddraaiend pizzadeeg en alle lekkere hapjes die daaruit tevoorschijn komen.

toto-barcelona toto-barcelona

Vooraf aten we een heerlijke carpaccio en daarbij haloumi met San Daniele ham. Als hoofdgerecht had ik huisgemaakte ravioli met burrata en geconfijte tomaatjes. Ook heb ik de helft van Maurits zijn papperdelle met wildzwijnragout opgegeten. Oh boy,wat was dit lekker. Het toetje vond ik helemaal te gek. Pannacotta met salted caramel. De prijzen liggen iets boven het gemiddelde in Barcelona. Maar ik vond het het meer dan waard.

Toto, Carrer de Valencia 246

Brunch & Cake

brunch-and-cake-barcelonabrunch-and-cake-barcelonaBrunchen doe je bij Brunch & Cake. Ze hebben meerdere vestigingen in de stad en het is razend populair. Er is ook een departement dat Cup & Cake heet en die verkopen voornamelijk cake.  De kaart is verrassend en ideaal voor mensen met keuzestress.

brunch-and-cake-barcelona brunch-and-cake-barcelona

Op het menu vind je diverse smoothies en sappen en leuke lunchgerechten. Ik ben vooral fan van de combo’s. Ik had een broodje met avocado en bietenhumus en daarnaast nog bircher muesli met fruit. Daar maak je mij blij mee want ik wil altijd alles proeven. Maurits had een wafel met houtskool (ik snap die trend niet helemaal) met eggs benedict. Erg lekker.

Brunch & Cake, Carrer, d’enric Granadis 19

Bar Lobo

bar-lobo-barcelona-3 bar-lobo-barcelona-3cortado

Doe net als de Spanjaarden en bestel aan het einde van de middag een klein tapaatje op het terras. Annika tipte mij Bar Lobo. Dat zit op een heel gezellig pleintje vlakbij de drukke Ramblas. Wij aten er heerlijke croquettas en pitabrood met hummus. Ook dronk ik er een cortado, dit is een espresso met melkschuim. Mijn favo koffietje in Spanje.

Bar Lobo, Carrer del Pintor Fortuny, 3

La Boqueria
la-boqueria-barcelona-3la-boqueria-barcelona-4pauline

Altijd als ik in het buitenland ben moet ik de plaatselijke mercado bezoeken. Ik vond de Boqueria eerlijk gezegd niet zo denderend. Veel te druk en veel te toeristisch. In El Borne zit volgens Annika een veel leukere mercado (Mercat de santa catarina), deze was alleen helaas dicht op zondag.

La Boqeria, La Rambla 91

Flax & Kale
flax-kale-barcelona flax-kale-barcelona flax-kale-barcelona

Flax & Kale is de hotspot voor vegans en vegetariërs. Op het menu vind je heel veel plantbased gerechten. Ik vond het te gek. Op het dak is een groot botanisch terras en dat lijkt me heerlijk in de zomer. Wij zochten binnen een gezellig plekje op. De kaart is super uitgebreid en vooral heel verrassend. Ik begon met een lekker sapje. Daarna had ik watermeloen met geitenkaas, een fijne combi. Maurits at een taco met ceviche. Als hoofdgerecht deelden we mini zalmburgers en een salade met papaya. Het toetje was te gek. Ik als icecream lover proefde niet dat dit vegan chocolade-ijs zonder room was. Yum!

Flax & Kale, Carrer dels Tallers, 74B

Alsur café
alsur-cafe-barcelona-2

Nog een fijne brunch plek is het Alsur café. Er zijn 2 vestigingen en wij bezochten die in El Borne. El Borne is een super gezellige wijk met veel leuke boetiekjes en fijne restaurantjes. Helaas is op zondag bijna alles gesloten in Barcelona, maar het was toch leuk om even door de kleine straatjes te lopen. Op de kaart van het Alscur cafe staan heerlijke wafels (je kunt er zelfs een wafeltosti bestellen). Ik nam er eentje met avocado en feta en een fruitsalade ernaast. Heerlijk plekje om de dag te beginnen.

Alsur café, Plaça de Sant Cugat, 1

Barceloneta strand
barceloneta barceloneta barceloneta

Wij hadden enorm geluk met het weer. En zodra de zon schijnt ben ik het liefst op het strand te vinden. Nu dus ook. We liepen langs het strand en de haven om uiteindelijk neer te strijken bij Club Opium. Daar zag ik een perfect chillplekje in de zon. Maar er zijn veel meer leuke plekken op dit rijtje te vinden. We aten er paëlla en het ultieme zomergevoel was daar. Echt heerlijk!

Barcelona strand, Passeig marítim de la barceloneta, 34

El Nacional

el-national-barcelona- el-national-barcelona- el-national-barcelona-

De laatste avond wilde ik graag met tapas afluiten. We gingen naar El Nacional een redelijk imposant restaurant. Het restaurant is verdeeld in verschillende mini resto’s en bars. Zo kan je er vis eten, vlees, cocktails drinken of oesters eten bij de oesterbar. Wij gingen voor tapas.
el-national-barcelona-12 el-national-barcelona-12

Ik moet eerlijk bekennen dat het eten mij een beetje tegenviel. De locatie en de vriendelijke mensen maakten gelukkig een boel goed, maar de tapas waren niet heel bijzonder.  En de crema catalana ook niet. Damn it. Misschien dat je beter plaats kunt nemen in het vis gedeelte want deze plek is wel adembenemend mooi.

El Nacional Passeig de Gràcia, 24

pauline

Zoals je ziet heb ik heerlijke dagen in Barcelona gehad. Wil je nog meer tips? Lees dan ook even dit verslag van Annika van vorig jaar. Daar zitten ook een paar leuke hotspots tussen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Stan
  6 april 2018 om 14:34

  Ah heerlijk, Barcelona! Prachtige stad mede dankzij het bijzondere strand zo dichtbij het enorme centrum! Mooi blog:)

 • Daniëlle
  8 maart 2017 om 16:10

  Ik heb gelijk zin om naar Barcelona te gaan. Een paar jaar geleden voor het eerst geweest en zaten toen in een hotel aan het strand. Veel uurtjes doorgebracht bij Opium toen. De andere plekjes zien er echt heel goed uit.

 • Ger
  8 maart 2017 om 13:30

  Alleen al voor de panna cotta zou ik al naar Barcelona willen ?.

 • Janna Rood
  7 maart 2017 om 17:20

  Ga volgende trip een keer naar cuidad condal! De lekkerste tapas tent van Barcelona. Als het druk is zit je aan de bar, waar alle oude mannen in hun geweldige kleding staan bij de koude pincho's en de courgette chips met honing is geweldig!?

 • Carina
  7 maart 2017 om 12:01

  Genieten!!!

 • Nicole
  7 maart 2017 om 09:52

  Ahhh mijn hometown! Er is veel veranderd sinds ik terug ben.

 • Annika
  7 maart 2017 om 09:18

  Ja heerlijk! Ik heb er zelf ook een half jaar gewoond, denk er nog vaak aan terug :)

 • Lottes Anekdotes
  6 maart 2017 om 22:40

  Aaaaaaaaaah, ik zag Barcelona in je titel staan en mijn hartje begon meteen sneller te kloppen. Nadat ik er zeven maanden woonde, wil ik het liefst elke maand terug, haha. Helaas laat de agenda dat niet toe, maar anders deed ik het ook effectief. Je kan er zooooooo lekker eten hé?

 • Pauline
  6 maart 2017 om 20:00

  Ik kan het je aanraden :)

 • Lisette
  6 maart 2017 om 16:02

  Yay! Wat een heerlijk artikel! Wij gaan in april, ik ga deze tips zeker meenemen!

 • Pauline
  6 maart 2017 om 13:24

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Het is dat ik net gegeten heb, maar anders kreeg ik er echt trek van.

 • Esmee
  6 maart 2017 om 11:48

  Wat een bijzonder eten! Jammer dat de tapas tegenviel, maar die had natuurlijk ook met zulke gerechten als vergelijking wel heel veel om tegen op te moeten boksen! Die wafel met houtskool klinkt ook heel bijzonder.... en oooh wat ziet dat Italiaans er overheerlijk uit!

 • Debbie Bodewes
  6 maart 2017 om 09:05

  Leuke tips en mooie foto's! Ik heb gelijk zin om te boeken!

 • Demi | StudioKOOK
  6 maart 2017 om 07:54

  Wat een heerlijke inspiratie!

 • Britt
  6 maart 2017 om 07:15

  Oh man, slecht idee om dit net bij het ontbijt te kijken! Heerlijke dingen komen er voorbij, genieten gegarandeerd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.