fbpx
Menu

Kokosyoghurt parfait met frambozen

Sponsored. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit het ontbijt over zou slaan. Zodra ik wakker wordt begint mijn maag te rammelen en ren (ok strompel, geen ochtendmens) ik naar beneden om een ontbijtje te maken. Ik heb het liefst yoghurt, fruit en ontbijtgranen in de ochtend. Lekker fris en toch vullend en voedzaam. Deze kokosyoghurt parfait is een fijne variatie op mijn dagelijkse Griekse yoghurt. Vind je het niet een plaatje om te zien? Romige kokosyoghurt, met frisse frambozencompote en krokante granen. Yum! Ook leuk om je ontbijt zo te presenteren als je logees hebt, dan krijgen ze echt dat hotelgevoel.

Ik heb kokosyoghurt gebruikt, dat is helemaal plantaardig. Je kunt het in de supermarkt en in de bio winkel kopen. De frambozen compote heb ik gemaakt van diepvries frambozen. Die zijn namelijk een stuk goedkoper en zijn perfect voor fruitcompotes. Ik heb het verder ongezoet gelaten, maar voeg gerust een lepel honing toe als je van zoet houdt. De krokante ontbijtgranen van Bolletje in de smaak zonnebloem- en pompoenpitten geven een lekkere bite aan dit recept. Ze zijn lekker crunchy maar bevatten 70% minder suiker dan de gemiddelde ontbijtgranen. Het hoofdbestanddeel is haver en ze zijn gezoet met dadelstroop. Enkel pure ingrediënten dus. En vooral heel lekker. Cruesli’s zijn vaak krokant door de grote hoeveelheden suikers die er aan zijn toegevoegd. De krokante ontbijtgranen van Bolletje bevatten veel minder suikers, maar zijn zeker niet minder krokant. Dat klinkt als muziek in de oren, niet?

In plaats van frambozencompote zou je ook blauwe bessen of ananas of een andere fruitsoort kunnen gebruiken. Eigenlijk kan alles wel. En mocht je van fruitig houden, dan zijn de krokante ontbijtgranen in de smaak cranberry – bosbessen ook een lekkere toevoeging.  Daar zitten extra stukjes fruit in. Oh en denk je nu, ik wil dit perse eten morgen als de wekker om half 7 gaat, maar ik vind het wel een gedoe. Dan kan je natuurlijk ook alles in een kom gooien. De frambozencompote kan je prima de avond van tevoren maken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Dan heb je wel de smaken, maar niet de moeite. Ideaal voor de vroege vogels.

Op Instagram heb ik ook al een paar lekkere ontbijtjes gedeeld. Kijk hier voor een superlekkere cantaloupe bowl. Voor de chocoladelovers maakte ik een chocolade ijs ontbijt. Hier vind je het recept. Niet zo veel tijd? Dan kan je ook altijd nog voor de breakfast to go gaan, deze vind je hier. Volgen jullie mij daar al?

kokosyoghurt parfait kokosyoghurt parfait

Ingrediënten voor 1 persoon
2 flinke el kokosyoghurt
2 el Bolletje krokante ontbijtgranen zonnebloem- en pompoenpitten
125 gr frambozen (uit de diepvries)
Paar verse frambozen
1 tl maïzena + 1 el water
Evt. 1 el honing

Zo maak je het
Verwarm de bevroren frambozen met een klein scheutje water in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg naar wens een el honing toe.

Zodra de frambozen iets stukgekookt zijn voeg je een papje van 1 tl maïzena en een el water toe. Breng de frambozencompote al roerend aan de kook. Zodra het gaat indikken zet je het vuur uit. Laat de compote afkoelen. Je kan hier ongeveer 2 keer van eten. Bewaar de compote afgedekt in de koelkast.

Neem een mooi glaasje en verdeel een flinke lepel kokosyoghurt over de bodem. Verdeel daarover een lepel van de frambozencompote en eindig met een lepel krokante ontbijtgranen. Herhaal deze stappen nogmaals.

Garneer de kokosyoghurt parfait met wat verse frambozen en serveer meteen.

kokosyoghurt parfaitkokosyoghurt parfaitkokosyoghurt parfait

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Bolletje, lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Inge koning
    3 juli 2017 om 20:35

    Kokos yogurt is idd heel lekker, maar let wel op het hoge verzadigd vet gehalte, dus zeker niet geschikt om regelmatig te eten.

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    3 juli 2017 om 20:15

    Hmmm dit lijkt me echt heerlijk, lekker fris ook!

    Beantwoorden
  • Annika
    4 juli 2017 om 11:36

    Ja, is echt een lekker en fris ontbijtje inderdaad!

    Beantwoorden
  • Tamara
    3 juli 2017 om 16:48

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op frambozen. Erg leuke potjes om de yoghurt ook in te doen.

    Beantwoorden
  • Anneli
    30 juni 2017 om 11:06

    Hey Pauline! Dit ziet er als ontbijtje echt super lekker uit :-) Ik snap alleen niet zo goed waarom je het parfait noemt. Naar mijn idee is parfait een ijsgerecht uit de vriezer wat vaak in plakjes geserveerd wordt. Ik werd dus een beetje misleid door de titel.

    Beantwoorden
  • Tineke
    30 juni 2017 om 14:18

    Dat had ik nou ook :-), neemt niet weg dat ik ook denk dat het een lekker ontbijtje is maar parfait is toch echt iets anders.

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juli 2017 om 17:26

    Ik snap de verwarring maar het idee komt uit het buitenland. Daar noemen ze een laagjesyoghurt met fruit ook parfait :)

    Beantwoorden
  • Kayleigh
    30 juni 2017 om 08:18

    Welke kokosyoghrt is nou het beste/lekkerste?

    Beantwoorden
  • Annika
    30 juni 2017 om 09:59

    Die van Abbot Kinneys is erg fijn!

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    30 juni 2017 om 07:56

    Kokos yoghurt lijkt me heel lekker als ontbijt, en dit ziet er mega feestelijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen