kokosyoghurt parfait

Kokosyoghurt parfait met frambozen

Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit het ontbijt over zou slaan. Zodra ik wakker wordt begint mijn maag te rammelen en ren (ok strompel, geen ochtendmens) ik naar beneden om een ontbijtje te maken. Ik heb het liefst yoghurt, fruit en ontbijtgranen in de ochtend. Lekker fris en toch vullend en voedzaam. Deze kokosyoghurt parfait is een fijne variatie op mijn dagelijkse Griekse yoghurt. Vind je het niet een plaatje om te zien? Romige kokosyoghurt, met frisse frambozencompote en krokante granen. Yum! Ook leuk om je ontbijt zo te presenteren als je logees hebt, dan krijgen ze echt dat hotelgevoel.

Ik heb kokosyoghurt gebruikt, dat is helemaal plantaardig. Je kunt het in de supermarkt en in de bio winkel kopen. De frambozen compote heb ik gemaakt van diepvries frambozen. Die zijn namelijk een stuk goedkoper en zijn perfect voor fruitcompotes. Ik heb het verder ongezoet gelaten, maar voeg gerust een lepel honing toe als je van zoet houdt.

In plaats van frambozencompote zou je ook blauwe bessen of ananas of een andere fruitsoort kunnen gebruiken. Eigenlijk kan alles wel. En mocht je van fruitig houden, dan zijn de krokante ontbijtgranen in de smaak cranberry – bosbessen ook een lekkere toevoeging.  Daar zitten extra stukjes fruit in. Oh en denk je nu, ik wil dit perse eten morgen als de wekker om half 7 gaat, maar ik vind het wel een gedoe. Dan kan je natuurlijk ook alles in een kom gooien. De frambozencompote kan je prima de avond van tevoren maken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Dan heb je wel de smaken, maar niet de moeite. Ideaal voor de vroege vogels.

Op Instagram heb ik ook al een paar lekkere ontbijtjes gedeeld. Kijk hier voor een superlekkere cantaloupe bowl. Voor de chocoladelovers maakte ik een chocolade ijs ontbijt. Hier vind je het recept. Niet zo veel tijd? Dan kan je ook altijd nog voor de breakfast to go gaan, deze vind je hier. Volgen jullie mij daar al?

kokosyoghurt parfait kokosyoghurt parfait

Ingrediënten voor 1 persoon
2 flinke el kokosyoghurt
2 el krokante ontbijtgranen
125 gr frambozen (uit de diepvries)
Paar verse frambozen
1 tl maïzena + 1 el water
Evt. 1 el honing

Zo maak je het
Verwarm de bevroren frambozen met een klein scheutje water in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg naar wens een el honing toe.

Zodra de frambozen iets stukgekookt zijn voeg je een papje van 1 tl maïzena en een el water toe. Breng de frambozencompote al roerend aan de kook. Zodra het gaat indikken zet je het vuur uit. Laat de compote afkoelen. Je kan hier ongeveer 2 keer van eten. Bewaar de compote afgedekt in de koelkast.

Neem een mooi glaasje en verdeel een flinke lepel kokosyoghurt over de bodem. Verdeel daarover een lepel van de frambozencompote en eindig met een lepel krokante ontbijtgranen. Herhaal deze stappen nogmaals.

Garneer de kokosyoghurt parfait met wat verse frambozen en serveer meteen.

kokosyoghurt parfaitkokosyoghurt parfait

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Picknick Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Lente recepten Zomer recepten Nagerecht Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in