annika en pauline

My year in review

Daar heb je weer zo’n jaaroverzicht. Yes ik doe er ook aan mee. Aan het einde van het jaar vind ik het altijd leuk om terug te blikken op het afgelopen jaar. 2016 was een mooi jaar. Het jaar waarin we op Uit Pauline’s Keuken HQ van 1 naar 2 gingen en Annika mij fulltime ging helpen. En dat zorgde bij mij voor een betere werk – privé balans. Een balans die ik in 2015 een beetje kwijt was, maar in 2016 weer helemaal terugvond. En dat was fijn.

Ik heb de positieve momenten van 2016, hieronder op een rijtje gezet. Kijk je mee naar mijn jaaroverzicht?

Januari: work hard
diary max

In Januari werkte ik vooral heel hard omdat ik in februari een maandje weg was.  Goed vooruitzicht. Dus dat was flink vooruit werken. Maar met 2 personen op het schip gaat dat een stuk makkelijker. Ook was ik in januari bij Max in de studio om een receptje met linzen te maken.

Februari: de maand van mijn leven
byron bay

Februari was de leukste maand ever. Samen met Maurits reisde ik van Cairns naar Sydney (Australië) en ik heb nog bijna iedere dag heimwee naar deze reis. Wat een fantastische journey was dit. In alle opzichten, rust, mooie natuur, veel liefde en vooral ook heel lekker eten.
i said yes

Met als kers op de taart natuurlijk het aanzoek. Dit had ik totaal niet zien aankomen. Zo lief van Maurits. En nu wordt mij iedere week gevraagd wanneer wij gaan trouwen. Om eerlijk te zijn weten we dat nog niet. Waarschijnlijk wel in 2017, maar we hebben nog nul komma nul gepland. Dat is typisch iets voor ons trouwens, wij houden niet van plannen.

Maart: hier word ik blij van
hoofdstad brasserieMaurits had nog niet genoeg van het reizen en die ging nog even met de trein van Moskou naar Noord Korea. Dat leek mij een minder goed idee. Daardoor was ik een hele maand alleen thuis. Gelukkig waren er toetjes. Samen met mijn lieve foodiefriends Francesca, Sabine, Phillippine, Brenda en Monique bestelden we alle toetjes van de kaart bij Hotel L’europe. Zulke dingen moet je jezelf af en toe eens gunnen. Word je echt heel gelukkig van. Kijk maar.

April: Iets te vieren
magnolia bakeryNew York, New York, Neeeeeeeew Yoooooorrrk! Toen Maurits terug kwam had ik als verrassing 2 tickets naar New York geboekt. Yes wij houden van reizen. New York stond hoog op mijn To Go lijstje. En het heeft mij zeker niet teleurgesteld. Wat een geweldige stad. Echt je hoeft je daar niet te vervelen.

pauline

Ook had ik wat te vieren want ik tekende een nieuw boekcontract. Yes dat was Feel Good Food. Die ligt nu al in de winkels. Zo snel kan het gaan. Ik ben mega trots op dit boek. En hoewel ik aan het begin van het jaar helemaal niet van plan was om een nieuw boek te maken, zie je maar dat het opeens heel anders kan lopen.

Mei: dag lieve Max
maxHet leven gaat niet altijd over rozen. In mei namen we afscheid van onze lieve Max. Nog altijd als mijn ouders langskomen denk ik dat hij er bij is. Dat gaat dan een seconde door mijn hoofd. Gek is dat he? Ik mis hem nog steeds heel erg!


In mei waren er ook leuke dingen. Zo hadden we onze one day Pop Up Shop in de Foodhallen in Amsterdam. We verkochten kaasfondue in brood. Wat was dit cool om eens te doen. Aan het einde van de dag helemaal kapot, maar vol met positieve energie. Dit smaakt naar meer…

Juni: In Nice is het nice
NiceIn Juni ging ik samen met Annika op persreis naar Nice. Dit was zo ontzettend leuk. En mijn foodie droom kwam uit, ik mocht alle smaken van de ijssalon proeven. Wauw. Na 25 smaken had ik zelfs genoeg gehad, nooit gedacht dat ik als ijsjunkie er zelfs een keer genoeg van zou hebben. Was ook niet helemaal waar, want pak en beet 8 uur later, haalde ik weer een ijsje bij dezelfde ijssalon.

Juli: koken, koken koken
feel good food

In juli werkte ik samen met Danielle en Annika keihard aan Feel Good Food. Wat vond ik het een feest om dit boek te maken. Door dit geweldige team was het alleen maar leuk. Ik kookte, Annika deed de styling en Danielle maakte de foto’s. Het eindresultaat hebben jullie kunnen zien. Ik ben er heel blij mee.

feel good food

Augustus: de maand van de foodfestivals
annika en pauline pauline en mauritsAugustus was de periode van foodfestivals. Ik hou er van. We gingen o.a. naar Proefpark Haarlem en Haarlem Culinair. Mag het weer zomer zijn?
pasta carbonara

Ook ging ik in augustus naar Puglia. Wat een fantastische regio in Italië is dit. Ik zou er zo weer naartoe willen. Dat eten, echt alles is lekker. Deze spaghetti carbonara was de lekkerste die ik ooit gegeten heb. 

September: nice to meet you again
interview donna hay In september mocht ik Donna Hay voor de tweede keer interviewen. Ik blijf enorm fan van haar werk. Wat een leuke vrouw is het toch. Ik hoop haar nog een keer te ontmoeten en als het even kan in Sydney.

paulineSeptember was ook de maand van de strandbezoekjes. Zodra het zonnetje schijnt ben ik hier te vinden.

Oktober: lancering Feel Good Food

Oktober was heel bijzonder voor mij. Ik lanceerde mijn boek Feel Good Food bij Lavinia Good Food. Het was een fantastische avond. Lekker eten (alle recepten kwamen uit mijn boek) en veel gezelligheid. Alleen maar hartjes voor deze dag.

pauline en annika

Ook organiseerden we een Feel Good Food diner voor jullie bij Staal in Haarlem. Dat was zo ontzettend leuk. Wederom werd er gekookt uit mijn boek en iedereen was razend enthousiast.
pauline stockholmEn omdat we nog niet genoeg gereisd hadden gingen we ook nog een paar dagen naar Stockholm. Dat was te gek. Wat een fijne chille stad. Fijn om hier even naartoe te gaan na alle boek hectiek.

November: op televisie
cook it forwardYes ik was op 24 Kitchen. In het nieuwe programma Cook it forward van Miljuschka. Dat was superleuk. De uitzendingen worden nog herhaald dus het kan zo maar zijn, dat je mij voorbij ziet komen.
annika en paulineNovember stond verder vooral in het teken van kerstkoken. Samen met deze leukerd hadden we superveel lekkere kerstrecepten bedacht.  Zo leuk om te zien dat jullie ze volop nagemaakt hebben. Daar kan ik oprecht heel gelukkig van worden. Het Tony’s chocoladepotje was bij velen een favorietje, maar ook de homemade viennetta en de sneeuwster heb ik veel voorbij zien komen. Ik had ook niet anders verwacht.

December: Xmas came early
pauline

En we sluiten het jaar goed af. December was te gek. Annika en ik hebben keihard gewerkt zodat we half december al helemaal klaar waren met alle content voor deze feestmaand. Ik ben nog nooit zo relaxt het jaar uitgegaan. Dan zie je maar dat twee veel meer kunnen dan één. En dat was ook de rode draad van afgelopen jaar. Meer balans, meer vrije tijd en geen stress. Een voornemen wat ik al een tijdje had, maar wat in 2016 echt gelukt is. En dat allemaal dankzij de hulp van Annika. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe blij ik met haar ben.

Wat dat betreft zie ik al helemaal uit naar 2017. Wij lanceren binnenkort iets heel cools. En cools is in dit geval een understatement. Ik ben nu al excited. Maar dat gaan jullie eind januari allemaal lezen. Nog heel even geduld.

Voor nu wens ik jullie een supergezellig Oud en Nieuw, maak er een leuk feestje van. Cheers!

happy-new-year2

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in