tips new york

Foodie in New York

New York in één woord? Awesome! Ik ben dol op steden, daar vermaak ik mij gewoon altijd en New York gaat zeker op mijn lijstje met favorieten. Wat een toffe stad. Vorige week was ik er samen met Maurits en we deden alleen maar leuke dingen. De kou (het was 1 graden) en de regen (gelukkig ook af en toe zon) hebben ons niet tegen kunnen houden om deze stad te ontdekken. Kilometers lopen, je hand opsteken voor een yellow cab en coffee on the go. Kijk je mee naar mijn New Yorkish avonturen?

MIDTOWN 
element hotel new york

We verbleven in het Element hotel in Midtown, hartje centrum New York. Een tip van Annika want die verbleef hier 2 jaar geleden ook. Een prima hotel op een nog betere locatie (net iets buiten de hectiek van Times Square). Van hieruit zijn heel veel plekken goed te bewandelen. En Carlo’s Bakery, je weet wel van Cake Boss zit om de hoek. Dit uitzicht is vanaf het Rooftop Terrace van het hotel. Prachtig he?

ellens stardust diner

Na een vreselijke vlucht (veel turbulentie) kwamen wij rond de middag aan in ons hotel. Aangezien het in Nederland al half 9 ’s avonds was besloten wij meteen maar ergens te gaan eten. Ik had van tevoren allemaal hotspots gemarkeerd (nog bedankt voor jullie tips) en daar was Ellens Stardust Diner er één van. Dit musical-restaurant zit op Broadway en Amerikaanser dan dit kan je het niet krijgen. Hier is zowel het eten (veel burgers en veel vet) maar ook de hele show eromheen op en top Amerikaans. Er worden live musical liedjes gezongen door nog onontdekte musical sterren. Een hele happening en hoewel het stiekem een beetje fout is, vond ik het wel leuk om mee te maken.

shake shack new york
Deze kan ik ook van mijn bucketlist afstrepen. Eindelijk heb ik Shake Shack geproefd. Ik vond het superlekker. Het was het half uurtje in de rij meer dan waard.

CHELSEA MARKET

chelsea market

chelsea market

Chelsea Market was meer mijn ding. Wat een coole plek. Het is een soort overdekte Foodcourt. Beetje een combi tussen de Markthal en de Foodhallen. Ik keek mijn ogen uit. Een fantastische viszaak, een butcher, koffietentjes, bakery’s met de lekkerste dingen en nog meer food. Echt een aanrader als je in New York bent.

GREENWICH
magnolia's bakery

magnolia bakery

Vanaf Chelsea Market loop je zo naar Greenwich. Mijn favoriete wijk in New York. Het is hier zo mooi. Vooral in deze tijd van het jaar als de bomen in bloei staan. Uiteraard moest ik een cupcake scoren bij Magnolia Bakery. Ik koos voor de Red Velvet. Lekker!

huis Carry Bradshaw

Als trouwe Sex and the City fan (ik heb ooit 6 seizoenen achterelkaar verslonden toen ik liefdesverdriet had) kon ik het huis van Carrie Bradshaw natuurlijk niet overslaan. Herken je het? Het is ook door deze serie dat Magnolia Bakery zo bekend is geworden.

by chloe new york

Iets verder op Bleecker street (mijn lievelingsstraat) ontdekte ik By Chloe. Een populair vegan lunchtentje. Ik had een superlekkere salade van boerenkool met zoete aardappelfrieten en Maurits had een Mexicaanse salade met quinoa. Het is er druk, dus je moet vaak even wachten. Maar het is het wachten zeker waard.

wholefoods

Uiteraard mocht een bezoekje aan Wholefoods niet ontbreken. Er zitten meerdere vestigingen in New York. Ik heb mij aardig ingehouden deze keer en daar had ik later natuurlijk weer spijt van.

Rosemary's new york

Op Greenwich Avenue zit Rosemary’s, een superleuk en hip Italiaans restaurant. Mijn tip bestel verschillende dingen van de kaart en deel lekker. Je kunt hier ook kazen en charcuterie per soort bestellen. Heel fijn.

SOHO – NOLITA

the butchers daughter
SOHO en Nolita zijn beiden ook erg leuke wijken. Je vindt hier tal van leuke restaurantjes en kleine boetiekjes. Bij The Butcher’s Daughter (een vega resto) at ik deze lekkere sla taco’s met paddestoelen. Maurits had smashed avocado on toast. Erg leuk tentje.

FLATIRON DISTRICT
eataly new york

En toen ontdekte ik nog een stukje foodhemel op aarde. Eataly (dat je waarschijnlijk wel kent uit Italië) zit ook in New York. Zo cool dit. Een Spaanse mercado maar dan op zijn Italiaans. Je kunt hier allerlei lekkers kopen. Ik heb hier ook nog een avond gegeten in het groenterestaurant Verdure. Maar dat viel helaas wel een beetje tegen. Mijn eigen schuld want ik had gewoon pasta moeten bestellen.

dough

En voordat je denkt wat een gezonde dingen eet zij allemaal.. Niets is wat het lijkt. Bij Dough at ik de lekkerste donut ever. Zo big en zo fluffy. Ik at er eentje met passievrucht (aanrader). Stiekem vond ik de donut zo lekker dat ik ook nog een Bostom Cream Pie (met gele room) bestelde. So damn good.

BRYANT PARK

bryant Park

Hoe New Yorkish. Een coffee to go bestellen en deze op een bankje in Bryant Park opdrinken. Ik vond Bryant Park heel leuk. Het zit naast Fifth Avenue (de grootste winkelstraat ever). Overal staan stoeltjes en je kunt hier ultiem relaxen.

fika new york

Vlakbij Bryant Park (en ook in andere delen van de stad) zit FIKA, een Scandinavische koffie/lunchtent. Leuk en modern concept waar je lekkere salades, zalm wraps en natuurlijk ook kaneelbroodjes en Zweedse ballen kunt bestellen. De koffie is hier ook erg lekker.

urbanspace van der bilt

Van Susan kreeg ik een snap over Urbanspace Vanderbilt, een toffe foodcourt nabij Bryant Park (en ook vlakbij Bath & Bodyworks, maar dat terzijde). Helaas zat mijn buik op dat moment vol, maar het zag er super uit. Je kon hier springrolls eten, ramen, pizza, burgers en natuurlijk sweets. PS ik heb hier ook de donuts van Dough gespot..

CENTRAL PARK
central Park new york central Park new york central Park new york

En natuurlijk ben ik in Central Park geweest en at ik daar een hotdog. Zo hoort dat gewoon. Central Park was echt prachtig! Het was die dag gelukkig zonnig. Wel koud, maar met 2 truien, een sjaal en een muts heerlijk in het zonnetje.

The burger joint

PR man Niels tipte mij nog The Burger Joint. Een heerlijk achteraf tentje (het zit verstopt in het Le Parker Meridien hotel). Je kunt hier superlekkere burgers eten. Mijn tip, kies de cheeseburger met everything on top 🙂 En bestel er ook maar meteen 2, want ze zijn te lekker.

dean en deluca

Zoals je ziet heb ik het gezonde redelijk goed kunnen afwisselen met het lekker slechte. Dat moet kunnen vind ik. Als je een Dean & DeLuca tegenkomt moet je ook zeker even naar binnen wippen. Vlakbij ons hotel zat ook een vestiging. En je kunt hier heerlijke dingen scoren.

BROOKLYN – WILLIAMSBURG

sweet chick Williamsburg

Williamsburg is het Oost van Amsterdam. Een upcoming wijk buiten Manhatten. Het is hier allemaal wat rauwer nog. Wel vind je hier een aantal leuke eetadresjes zoals The Meatball Shop en Sweet Chick. Hier at ik verrukkelijke blueberry pancakes (die moest ik eten in New York). Maurits had Chicken & Waffles. Dat vond ik altijd maar raar klinken dus ik spoorde Maurits aan om dit te bestellen. En dat was verrassend lekker.

Ik vond New York echt te gek. Helemaal als je deze pareltjes bezoekt. Als je nog gaat moet je het maar gewoon gaan beleven. Het is awesome 🙂

tips new york

tips new york

 Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in