bondi beach

Foodie in Australië #2 – I said Yes

Yes we zijn alweer bij deel 2 aangekomen van mijn Australië (eet)belevenissen. In deel 1 vertelde ik jullie over het snorkelen bij Great Barrier reef, Palm Cove en mijn favo plaatsje aan de oostkust Noosa. Vandaag neem ik jullie mee in het tweede deel van onze trip langs de Oostkust. Van Brisbane via Byron Bay naar Sydney. En het werd nog leuker en lekkerder, kijk maar mee.

Brisbane
Vanuit Noosa reden we door naar Brisbane. Weer een lange, maar prima rit. Ik vond Brisbane echt mega cool. Ik ben echt een citygirl en Brisbane heeft mij zeker niet teleurgesteld. Brisbane heeft volgens mij 2 miljoen inwoners, maar toch voelt het als Haarlem. Heel knus en gezellig! We aten bij Jamies Italian, bezochten het stadsstrand en gingen shoppen (nou ja 3 winkels en een supermarkt) Het was fun. Stadsstrandjes vind je hier trouwens overal. En die zijn echt fijn, schoon en groot. Wat mij wel opviel aan OZ is dat je nergens bedjes en parasols hebt. De ozzies liggen hier allemaal in de bradende zon (ook op het strand). Iets waar deze bleekscheet (de tanning spray van Marc Inbane was er inmiddels weer af) niet tegen bestand is.

jamies italian

Eten bij Jamies Italian stond al tijden op mijn lijstje. Per toeval ontdekte ik het in Brisbane. En er was nog plek! Ik at arancini (risotto balletjes), papperdelle met venkelworst en een fudgy brownie met amaretto ijs en popcorn. Als een kind zo blij.

brisbane southbank

Het stadsstrand in Brisbane. Daarnaast zat ook nog een mega zwembad en een soort pierenbadje voor kids. Cool he? Koel was het echter niet, het water was denk ik zo’n 38 graden. Maar desalniettemin heerlijk.

salade met halloumi

Ik heb heel veel salades gegeten. Niets is lekkerder met 34 graden. Je kunt in Aussie heel goed gezond eten. Overal staan wel salades op de kaart. Maar ook blissballs, raw en vegan kwam ik overal tegen.

nitrogenie brisbane ijs

En de salades compenseren de ijsjes weer. Dit Lemon Meringue Pie ijsje is het lekkerste dat ik ooit gegeten heb. Het werd terplekke met stikstof bereid. Yes Aussie is de foodhemel.

wagyu burger

Als je dan een burger eet, laat het dan een hele goede zijn. Dat was deze Wagyu cheeseburger zeker! Loved it!

lone pine koala sanctuary

We gingen naar het Lone Pine Koala Sanctuary, dit stond omschreven als een opvanghuis voor koala’s. Achteraf bleek het meer een verkapte dierentuin te zijn. Je kon skippy’s voeren, al zaten die beesten natuurlijk ramvol van iedere toerist die met brokjes aan kwam zetten. En je kon met koala’s op de foto, wat ik persoonlijk heel zielig vond. Skippy hier striked a pose. Die kon tenminste weg springen als hij er geen zin in had.
lone pine koala sanctuaryMaurits maakte meteen connectie..
lone pine koala sanctuary

Zijn ze niet übercute, deze koalabeertjes?

Byron Bay
Vanuit Brisbane reden we in 2 uurtjes naar Byron Bay. De ozzies zijn er dol op. Ik moest zelf even wennen aan Byron, maar later vond ik het ook te gek. Het was vrij druk, het stikt van de surfdudes (single ladies ga daar heen) en blote voeten zijn de nieuwe slippers. De sfeer was heel relaxt. En hoewel ik mij eerst wat oud voelde, viel dat later toch wel mee. Van schrik deed ik een hoe oud is je mentale leeftijd test op Facebook en daar kwam gelukkig 22 uit. Pfew.

We verbleven in een relaxt guesthouse (Aaron’s) net buiten de drukte van het plaatsje. Echt helemaal prima hier. Lekker zwembadje er bij en op loopafstand van alle resto’s en het strand. Maurits  nam nog een surfles. Heel cool. En verder chillden we zoals het hoort in Byron.
zoete aardappel wedges

Yum, zoete aardappel wedges met Aioli. Ik ontdekte een soort chillcafe, Byron Fresh Café heette het. En de kaart was verrukkelijk.

fresh cafe byron bay

Ik at deze heerlijke salade met kip, avocado en feta. Je kunt echt zo lekker eten daar.

pulled pork byron bay

Maurits had Pulled Pork met zoete aardappel wedges. Ook heel erg Yummy!

byron bay main beach

De Pacific was best wel ruig en er was een sterke onderstroming. Extra knap van mijn surferboy dat hij op de plank kon blijven staan.

bangalow breakfast

Ontbijten in een naastgelegen plaatsje. Het grootste deel van de reis at ik gewoon mijn Griekse yoghurt (ze hebben hier geen kwark) met banaan en muesli. De yoghurt is trouwens veel zuurder in OZ. Maar af en toe buiten de deur ontbijten is ook wel fijn. Ik had pancakes met vijgenmarmelade, honing ricotta en orange syrup. Maurits had een omelet met spinazie en geitenkaas. Beiden lekker!

rummykub

Ik houd van spelletjes spelen. Ik nam er een paar mee op reis. Thuis doen we dit nooit (stom eigenlijk), maar op vakantie des te meer.

byron bay

Yes Byron Bay was toch wel heel erg leuk.

brown rice chips

Ik ontdekte dit in de supermarkt. Erg lekker. Het lijkt een beetje op tortilla chips.

Hunter Valley

byron bay
De volgende dag gingen we door richting Sydney. Met een tussenstop in de Hunter Valley. Dit was al 666 km. De Hunter Valley is een wijnregio, op 2 uurtjes rijden van Sydney. Best een stukje rijden, dus koffie (flat white) en sapjes waren zeer welkom.

hunter valley

We verbleven een nachtje bij Chateau Elan, eveneens de thuisbasis van heel wat kangoeroes. Zo leuk om die beestjes te zien springen vanaf je hotelkamer. Wij hadden dit resort gekozen omdat er 7 restaurants bij zaten. Helaas bleek er maar een open te zijn en die was volgeboekt. Gelukkig kon er later op de avond nog een tafel geregeld worden. Ik at deze heerlijke carpaccio met wilde radijs en daarna nog een salade met mozzarella en Heirloom tomaten.

Sydney – Bondi Beach

the harbour bridge

Yes de volgende dag gingen we door naar Sydney. Iets waar ik de hele vakantie naar uitgekeken had. Niet alleen omdat ik nu mijn koffer kon volstoppen met allerlei lekkers, maar vooral ook omdat ik zo nieuwsgierig was naar deze stad. Ik kwam er dan ook al heel snel achter dat ik veel te weinig tijd had in Sydney. Dit is nou zo’n stad waar ik wel zou kunnen wonen. Echt I loved it. Op de foto zie je de Harbour bridge vanaf het Opera house gezien (yes toerist!).

vis taco's bucket list

We verbleven in Bondi Beach bij hotel QT Bondi. Wat een perfecte plek om de vakantie af te sluiten. Het hotel is net nieuw en super modern. Maar het leukste is de ligging. Recht tegenover het strand en boven een supercoole supermarkt (Metro foods). Op het strand at ik deze heerlijke vistaco’s bij The Bucket List. Aanrader!

bondi beach

Als ik dit zie, krijg ik instant heimwee. Wat een heerlijke plek. En dan zijn 4 dagen veel te kort.

donna hay store

Nog een persoonlijk hoogtepunt voor mij was de Donna Hay store. Ik ben al jarenlang fan van Donna en toen ik ontdekte dat ze een pop up store in Sydney had moest ik daarheen. Het was te gek. Helemaal nadat ik vertelde dat ik Donna ontmoet heb. Ze vonden het super en ik mocht alle ijsjes proeven die Donna in samenwerking met Messina (ijssalon) had ontwikkeld.

brownie donna hay

Ik kreeg een discount en ik kreeg deze mega lekkere brownie mee, naar recept van Donna. Dit was echt mijn dag. Ook vanwege iets anders, maar daar sluit ik deze blog mee af. 🙂

bondi beach tips

Eerder in de vakantie at ik al een pizza die mij enigszins teleurstelde (het deeg leek teveel op brood). Maar deze met San Daniele ham en rucola was heerlijk. 

ijsje bondi beach

Onder ons hotel zat een waanzinnige ijssalon. Ik had tiramisu en Pina Colada ijs. O man wat heerlijk. Ik ben echt dol op ijs en kan dit nooit weerstaan. Is een familie dingetje..

fish market sydney

Ik bezocht de Fish Market in Sydney en keek mijn ogen uit. Ik vind vis niet alleen heel lekker maar ook fascinerend. Ik zag de meeste grote kreeften en King Crabs, Barramundi’s, Zalm, Tonijn en enorme mosselen. Echt waanzinnig leuk om naartoe te gaan. En je kunt terplekke ook vis eten. Aanrader!
adriana zumbo sydney

Iets anders waar ik mij al weken op verheugde was een bezoekje aan Adriana Zumbo. Je weet wel, de patissier van Masterchef Australia. Ik wilde heel graag de V8 Vanilla proeven, dat was ooit een challenge in Masterchef. Alleen was deze net die dag niet op voorraad. Maar haar opvolger de V8 Nutella was er wel. Man wat heerlijk, 8 verschillende laagjes en texturen. Het andere taartje is de Ditsos en die was met kokos en passievrucht. Ik werd er echt heel gelukkig van.

 

sydney tips

Lunchen in Syney met een salade met Portobello en Pompoen. Ik weet even niet meer waar dit precies was. Eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit, want één ding is zeker in Australië kan je bijna overal goed eten.

australie food magazinesSouvenirs! Je kunt echt zoveel leuke foodmagazines kopen daar. Ik wilde ze allemaal.
harry's bondi

De laatste dag gingen we lunchen in Bondi bij Harry’s. Wat een geweldige plek. Maurits had zuurdesembrood met avocado en een gepocheerd ei. Ik had quinoa fritters met fattoush en labneh met dukkah. Dit was de lekkerste lunch van de hele vakantie.

bill's sydney

En we sloten Sydney af bij Bill Grangers restaurant Bill’s. Ik at een snapper van de BBQ met citrus salade. Erg lekker!

I said Yes!
Dit was oprecht de allerleukste en mooiste vakantie ooit. Ik ben verliefd op Australë. De mensen zijn relaxt, het weer is heerlijk, je kunt overal lekker eten en de natuur is prachtig. Een reis om nooit te vergeten. Vooral ook vanwege de kers op de taart. Maurits heeft mij in Bondi gevraagd of ik met hem wil trouwen en natuurlijk heb ik JA gezegd. Het was heel lief en persoonlijk en natuurlijk hield ik het niet droog. Maurits was de hele vakantie op zoek naar het perfecte moment (en het einde van de vakantie kwam steeds dichter bij), maar dat kwam maar niet. In Bondi was het moment daar en hij had geen beter moment en geen betere plek kunnen kiezen. <3 Het duurt nog wel even voordat het zover is, maar ik ben nu al de meest gelukkige vrouw op deze wereld.

i said yes

Kijk zo gelukkig! <3

australie oostkust tips

Ik hoop dat jullie mijn Ozzie avonturen leuk vonden. Inmiddels ben ik alweer ruim een week thuis en ben ik samen met Annika weer volop aan de slag gegaan. Ook wel weer fijn!

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in