Vlog: Uit Pauline’s Keuken Pop Up in De Foodhallen
Het is alweer een weekje geleden, maar oh wat was het leuk. Uit Pauline’s Keuken ging voor 1 dagje offline, en hoe! We openden voor 1 dag ons eigen pop up restaurant in de Foodhallen van Amsterdam. Die hele week stond in het teken van de Bloggers take over. Wij trapten af op de woensdag. Super spannend was het, maar uiteindelijk is alles goed gekomen. We verkochten onze famous kaasfondue in een broodje. Met lekkere crudites erbij. Dat leek ons een simpel receptje voor een eerste keer ‘restaurantje spelen’. Toch hadden we wat opstartproblemen. Dit kwam doordat we de temperatuur niet helemaal goed konden regelen. Beginners stress zullen we maar zeggen. Uiteindelijk is dit wel gelukt en vlogen de kaasfondues als zoete broodjes over de toonbank.
De kaasfondue is gemaakt van echte Zwitserse kaas. De Gruyère en Emmentaler worden in de Kaltbach grot gerijpt. Voor deze kazen wordt echte alpenmelk gebruikt. De koeien grazen op de alpenweiden vol bloemen, kruiden en gras. De melk wordt vervolgens gezuurd en gestremd. Zo klonteren de eiwitten samen. Vervolgens vindt de rest van het fermentatieproces plaats in de grotten van Kaltbach. Hier zijn de omstandigheden perfect. Het is een kilometerslange grot onder de Santenberg. Het hele jaar is het hier tussen de 12 en 13°C, met een luchtvochtigheid van 94%. En niet elk kaasje mag hier rijpen. Alleen de beste kazen uit de traditionele kaasmakerijen uit het dorp worden er toegelaten. Gespecialiseerde kaasmakers houden het 7 tot 12 maanden durende rijpingsproces goed in de gaten. Ondertussen ontstaat de kenmerkende donkere korst en een intens pittige smaak. Perfect voor een goede kaasfondue dus.
We hebben deze dag natuurlijk voor jullie vastgelegd op video. Helaas is niet iedereen in de gelegenheid geweest om langs te komen en op deze manier krijgen jullie toch een impressie van deze leuke dag. Een special thanks voor iedereen die langs is gekomen bij ons pop up restaurant en onze kaasfondue geproefd heeft. Superleuk om jullie eens te zien en persoonlijk te ontmoeten! En thanks aan de Foodhallen, Typhoon Hospitality & Kaltbach voor het mogelijk maken van ons pop up restaurant! Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in