Menu

Salade met bietjes en grapefruit

Ik houd van grapefruit, bitter en fris tegelijk. Het is ook erg lekker in deze salade met bietjes. Helaas kan ik niet zo goed tegen citrusvruchten. Dit klinkt misschien heel raar, maar ik krijg er migraine van. Daar kwam ik achter toen ik in een sinaasappelfase zat (je weet mijn leven gaat in eetfases). Iedere dag at ik er één en de ene na de andere migraine volgde zich op. Zo irritant. En dat terwijl ik er juist zo dol op ben.

Om de salade nog wat frisser te maken gebruikte ik Hüttenkäse. Dit vind ik nog steeds een heel fijn kaasje. Gewoon zo op de boterham, in een salade of zo rechtstreeks uit het bakje in mijn mond. Dat doe ik gewoon en dat vonden zelfs de mensen van Hüttenkäse raar. Nou misschien ben ik wel een klein beetje raar, want ik doe dat ook met pindakaas. Sssst… Ik heb nu rode bietjes gebruikt, maar je kunt ook gele of roze bietjes gebruiken. Staat nog gezelliger! Ik heb ze even een half uurtje geroosterd in de oven, dat is toch wel mijn favoriete bieten-bereiding. En met de grapefruit niet alleen heel lekker, maar ook licht en voedzaam.

grapefruit

salade met bietjes en grapefruit-4

Ingrediënten voor 4 personen
4 rode bieten
200 gr gemengde sla
2 grapefruits
150 gr Hüttenkäse
40 gr pistachenoten
1 tl gedroogde tijm
1 tl honing
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de bieten en snijd ze in partjes. Leg de bieten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng ze op smaak met peper, zout en wat tijm. Je kunt ook verse tijm gebruiken. Besprenkel ze met olijfolie en rooster de bieten in 30 minuten gaar op 180 graden.

Schil de grapefruits. We gaan ze nu in partjes snijden en dat doe je op de sinaasappel manier.  Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes eruit. Vang het sap van 1 grapefruit op, dit is de basis van je dressing.

Voeg 2 el olijfolie en een tl honing bij het grapefruitsap. Meng kort en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.

Breng de gemengde sla op smaak met een deel van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

Verdeel de geroosterde bietjes en de partjes grapefruit er overheen.

Verdeel de Hüttenkäse over de salade van bietjes.

Garneer de salade met wat gehakte pistachenootjes.
salade met bietjes
salade met bietjes en grapefruit-4

Dit recept is zonder de honing Voedselzandloper proof. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Pauline
  27 april 2016 om 20:31

  Haha ik ben dus niet de enige :)

 • Lisan
  27 april 2016 om 18:44

  Oh dit lijkt me lekker! Ik houd echt van grapefruit én bietjes, lijkt me een goede combo :)

 • Lise
  26 april 2016 om 16:05

  Ziet er heerlijk uit! Ik eet Hüttenkäse ook vaak direct uit het bakje hoor, veel te lekker!

 • Margot
  26 april 2016 om 09:52

  Dat ziet er lekker en leuk uit zo met die grapefruit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.