Salade met bietjes en grapefruit
Ik houd van grapefruit, bitter en fris tegelijk. Het is ook erg lekker in deze salade met bietjes. Helaas kan ik niet zo goed tegen citrusvruchten. Dit klinkt misschien heel raar, maar ik krijg er migraine van. Daar kwam ik achter toen ik in een sinaasappelfase zat (je weet mijn leven gaat in eetfases). Iedere dag at ik er één en de ene na de andere migraine volgde zich op. Zo irritant. En dat terwijl ik er juist zo dol op ben.
Om de salade nog wat frisser te maken gebruikte ik Hüttenkäse. Dit vind ik nog steeds een heel fijn kaasje. Gewoon zo op de boterham, in een salade of zo rechtstreeks uit het bakje in mijn mond. Dat doe ik gewoon en dat vonden zelfs de mensen van Hüttenkäse raar. Nou misschien ben ik wel een klein beetje raar, want ik doe dat ook met pindakaas. Sssst… Ik heb nu rode bietjes gebruikt, maar je kunt ook gele of roze bietjes gebruiken. Staat nog gezelliger! Ik heb ze even een half uurtje geroosterd in de oven, dat is toch wel mijn favoriete bieten-bereiding. En met de grapefruit niet alleen heel lekker, maar ook licht en voedzaam.
Ingrediënten voor 4 personen
4 rode bieten
200 gr gemengde sla
2 grapefruits
150 gr Hüttenkäse
40 gr pistachenoten
1 tl gedroogde tijm
1 tl honing
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Schil de bieten en snijd ze in partjes. Leg de bieten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng ze op smaak met peper, zout en wat tijm. Je kunt ook verse tijm gebruiken. Besprenkel ze met olijfolie en rooster de bieten in 30 minuten gaar op 180 graden.
Schil de grapefruits. We gaan ze nu in partjes snijden en dat doe je op de sinaasappel manier. Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes eruit. Vang het sap van 1 grapefruit op, dit is de basis van je dressing.
Voeg 2 el olijfolie en een tl honing bij het grapefruitsap. Meng kort en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.
Breng de gemengde sla op smaak met een deel van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.
Verdeel de geroosterde bietjes en de partjes grapefruit er overheen.
Verdeel de Hüttenkäse over de salade van bietjes.
Garneer de salade met wat gehakte pistachenootjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in