salade met bietjes en grapefruit-4

Salade met bietjes en grapefruit

Ik houd van grapefruit, bitter en fris tegelijk. Het is ook erg lekker in deze salade met bietjes. Helaas kan ik niet zo goed tegen citrusvruchten. Dit klinkt misschien heel raar, maar ik krijg er migraine van. Daar kwam ik achter toen ik in een sinaasappelfase zat (je weet mijn leven gaat in eetfases). Iedere dag at ik er één en de ene na de andere migraine volgde zich op. Zo irritant. En dat terwijl ik er juist zo dol op ben.

Om de salade nog wat frisser te maken gebruikte ik Hüttenkäse. Dit vind ik nog steeds een heel fijn kaasje. Gewoon zo op de boterham, in een salade of zo rechtstreeks uit het bakje in mijn mond. Dat doe ik gewoon en dat vonden zelfs de mensen van Hüttenkäse raar. Nou misschien ben ik wel een klein beetje raar, want ik doe dat ook met pindakaas. Sssst… Ik heb nu rode bietjes gebruikt, maar je kunt ook gele of roze bietjes gebruiken. Staat nog gezelliger! Ik heb ze even een half uurtje geroosterd in de oven, dat is toch wel mijn favoriete bieten-bereiding. En met de grapefruit niet alleen heel lekker, maar ook licht en voedzaam.

 

salade met bietjes en grapefruit-4

Ingrediënten voor 4 personen
4 rode bieten
200 gr gemengde sla
2 grapefruits
150 gr Hüttenkäse
40 gr pistachenoten
1 tl gedroogde tijm
1 tl honing
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de bieten en snijd ze in partjes. Leg de bieten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng ze op smaak met peper, zout en wat tijm. Je kunt ook verse tijm gebruiken. Besprenkel ze met olijfolie en rooster de bieten in 30 minuten gaar op 180 graden.

Schil de grapefruits. We gaan ze nu in partjes snijden en dat doe je op de sinaasappel manier.  Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes eruit. Vang het sap van 1 grapefruit op, dit is de basis van je dressing.

Voeg 2 el olijfolie en een tl honing bij het grapefruitsap. Meng kort en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.

Breng de gemengde sla op smaak met een deel van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

Verdeel de geroosterde bietjes en de partjes grapefruit er overheen.

Verdeel de Hüttenkäse over de salade van bietjes.

Garneer de salade met wat gehakte pistachenootjes.
salade met bietjes
salade met bietjes en grapefruit-4

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in