Menu
UPK-hamburger-recept-1.jpg

TEX-MEX hamburger recept

Dit hamburger recept is het beste van 2 werelden. Enerzijds een lekkere zelfgemaakt hamburger van gehakt, gecombineerd met de Mexicaanse keuken. Yes!  Ik gebruik Mexicaanse kruiden voor de basis en als topping gaat er cheddar, salsasaus en Nacho’s op. Dat geeft een lekkere bite. Deze combinatie is echt fantastisch. Vinden wij dan he. Probeer het zelf maar eens.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburger broodjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl taco kruiden (of Picadillo)
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout

Toppings

  • 8 blaadjes baby romaine
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 4 el salsasaus
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 tl zure room
  • Handje tortilla chips

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de taco kruiden en wat extra chilipeper en zeezout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

  2. Toast de broodjes kort in een droge grillpan. Haal ze uit de pan en leg de burgers erin. Bak de Tex-Mex burgers om en om gaar in een grillpan. Of leg ze bij mooi weer op de barbecue. Leg vlak voor het serveren een plakje cheddarkaas op de burger, zodat deze kan smelten.

  3. Was de sla en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de rode ui in dunne ringen en de avocado in partjes. Verdeel de sla, de rode ui en de avocado over de broodjes. Leg daarop de burgers met de gesmolten cheddarkaas. Verdeel op iedere burger een el van de salsasaus en een tl zure room.

  4. Garneer de Tex-Mex hamburger met een paar tortillachips. Serveer meteen.

Photo 2: Mitchell van Voorbergen

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan