TEX-MEX hamburger

TEX-MEX hamburger

Dit Tex Mex hamburger recept is het beste van 2 werelden. Enerzijds een lekkere zelfgemaakt hamburger van gehakt, gecombineerd met de Mexicaanse keuken. Yes!  Ik gebruik Mexicaanse kruiden voor de basis en als topping gaat er cheddar, salsasaus en Nacho’s op. Dat geeft een lekkere bite. Deze combinatie is echt fantastisch. Vinden wij dan he. Probeer het zelf maar eens. Zin in een ander burger recept? We hebben heel veel lekkere burger recepten online staan!

TEX-MEX hamburger

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburger broodjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl taco kruiden (of Picadillo)
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout

Toppings

  • 8 blaadjes baby romaine
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 4 el salsasaus
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 tl zure room
  • Handje tortilla chips

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de taco kruiden en wat extra chilipeper en zeezout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

  2. Toast de broodjes kort in een droge grillpan. Haal ze uit de pan en leg de burgers erin. Bak de Tex-Mex burgers om en om gaar in een grillpan. Of leg ze bij mooi weer op de barbecue. Leg vlak voor het serveren een plakje cheddarkaas op de burger, zodat deze kan smelten.

  3. Was de sla en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de rode ui in dunne ringen en de avocado in partjes. Verdeel de sla, de rode ui en de avocado over de broodjes. Leg daarop de burgers met de gesmolten cheddarkaas. Verdeel op iedere burger een el van de salsasaus en een tl zure room.

  4. Garneer dit Tex-Mex hamburger met een paar tortillachips. Serveer meteen.

TEX-MEX hamburger

Photo 2: Mitchell van Voorbergen

Tags

Familie recepten Hamburger recepten Gehakt Rundvlees Mexicaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

27 april 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in