hamburger recept

TEX-MEX hamburger

Dit Tex Mex hamburger recept is het beste van 2 werelden. Enerzijds een lekkere zelfgemaakt hamburger van gehakt, gecombineerd met de Mexicaanse keuken. Yes!  Ik gebruik Mexicaanse kruiden voor de basis en als topping gaat er cheddar, salsasaus en Nacho’s op. Dat geeft een lekkere bite. Deze combinatie is echt fantastisch. Vinden wij dan he. Probeer het zelf maar eens. Zin in een ander burger recept? We hebben heel veel lekkere burger recepten online staan!

Salsasaus uit de blender

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburger broodjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl taco kruiden (of Picadillo)
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout

Toppings

  • 8 blaadjes baby romaine
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 4 el salsasaus
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 tl zure room
  • Handje tortilla chips
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de taco kruiden en wat extra chilipeper en zeezout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

  2. Toast de broodjes kort in een droge grillpan. Haal ze uit de pan en leg de burgers erin. Bak de Tex-Mex burgers om en om gaar in een grillpan. Of leg ze bij mooi weer op de barbecue. Leg vlak voor het serveren een plakje cheddarkaas op de burger, zodat deze kan smelten.

  3. Was de sla en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de rode ui in dunne ringen en de avocado in partjes. Verdeel de sla, de rode ui en de avocado over de broodjes. Leg daarop de burgers met de gesmolten cheddarkaas. Verdeel op iedere burger een el van de salsasaus en een tl zure room.

  4. Garneer dit Tex-Mex hamburger met een paar tortillachips. Serveer meteen.

Tex Mex hamburger

Photo 2: Mitchell van Voorbergen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in