
Falafelburger
In plaats van een hamburger een keer een falafelburger maken? Een lekkere vega variant! Wij vinden falafel superlekker, alleen we maken het niet zo vaak zelf. Tegenwoordig kun je kant-en-klare falafelmix kopen. Net zo lekker, maar zo ben je veel sneller klaar. Hoewel zelf falafel maken ook heel erg makkelijk is. In plaats van de kleine falafelrondjes leek het ons leuk om een falafelburger te maken. Het idee is hetzelfde, je maakt alleen de rondjes wat groter. Tzatziki smaakt erg goed bij deze vega burger. Dit is het lekkerst als je het zelf maakt, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook kant-en-klare tzatziki gebruiken. Verder kun je nog wat komkommer of tomaat toevoegen. Wij toppen deze falafelburger af komkommer, appel en tzatziki. Lekker fris!
We werken het liefst met de falafelmix van het merk Souq. De meeste supermarkten hebben het in de schappen liggen. Het bestaat uit bonen en kikkererwten, en binnen no time maak jij jouw eigen falafel.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
- 4 hamburgerbroodjes of pita's
- 400 gr falafelmix
- 10 cm komkommer
- 1/2 rode appel
- 4 el (pompoen)hummus
- 50 gr gemengde sla
- 4-6 el tzatziki
- 300 ml zonnebloemolie (om in te bakken)
Zo maak je het
Doe de falafelmix in een mengkom, voeg 400 ml water toe en laat het 30 minuten rusten. Zelf falafel maken kan natuurlijk ook.
Snijd zowel de komkommer als de appel in dunne plakjes.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Bestrijk de onderste helft met pompoenhummus. Beleg met wat blaadjes sla en plakjes komkommer.
Vorm 4 burgers ter grootte van de broodjes.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Zorg dat er tenminste 1,5 centimeter olie in de pan staat. Op deze manier bakken de falafelburgers niet aan de bodem van de pan. Wacht tot de olie helemaal heet is en bak de falafelburgers daarna in 3 – 4 minuten rondom bruin. Hoe je weet wanneer de olie heet is? Test het met een stukje brood. Danst het in de pan dan is de olie heet genoeg.
Leg de burgers op de broodjes, schep op elke burger 1 flinke eetlepel tzatziki en beleg het met plakjes appel. Druk de bovenste helft van het hamburgerbroodje zachtjes op de burger aan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan