Menu

Video: Chocolat Chip Pannenkoekjes

You know I love pancakes! En deze mét chocoladestukjes zijn helemaal te gek. Het geheime ingrediënt is Hüttenkäse, ja echt waar! Dat maakt de pannenkoekjes zo fluffy en dik. Superlekker! De donkere chocoladestukjes maken het helemaal af. Ze zijn in een handomdraai gemaakt, kijk zelf maar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

chocolat chip pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st.
200 gr Hüttenkäse
50 gr boekweitmeel
2 eieren
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade stukjes
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Roer de eieren los met de Hüttenkäse. Je kunt het eventueel glad pureren met een staafmixer maar dit hoeft niet perse.

Voeg het boekweitmeel, een klein beetje zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.

Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe en meng dit door het beslag.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag over de pan.

Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Garneer de chocolat chip pannenkoekjes eventueel met wat verse aardbeien, poedersuiker of maple syrup.

chocolat chip pannenkoekjes chocolat chip pannenkoekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Laura
    24 september 2017 om 13:48

    Ja lastig om te bedenken wat je moet maken met huttenkase.. Ik had het gekocht en heb een hele tijd na zitten denken wat ik er eens mee zou maken. Dit was een goed alternatief! Met de rest van de huttenkase heb ik cloudbreads gemaakt. Maar eigenlijk vond ik deze pannenkoekjes lekkerder.. Groetjes Laura

  • Roxanne
    8 augustus 2015 om 09:57

    Ik heb ze net gemaakt met bosbessen in plaats van chocolate chips, ook een aanrader!

  • Jantina
    3 augustus 2015 om 09:08

    Beste Pauline,

    Denk je dat het boekweitmeel ook te vervangen is door amandelmeel?

  • Greet
    1 augustus 2015 om 08:45

    Ze waren heel lekker, Pauline! In België vind je het enkel onder de naam cottage cheese. Heb er chocopasta op gedaan ipv chocoladestukjes, ook een aanrader! ?

  • Bas
    29 juli 2015 om 10:06

    Vrijdag ga ik onze gasten als toetje voorzien van deze pannenkoekjes! Ben benieuwd!

  • Ageeth Mooij
    27 juli 2015 om 09:37

    Ik maak onze Amerikaanse pannenkoekjes altijd met Hüttenkäse naar een recept van Ramon Beuk.
    En die zijn toch lekker!

  • Getvices
    27 juli 2015 om 08:59

    Wat een goed idee. Het is inderdaad lekker om hüttenkäse in pannenkoekjes te doen, dan worden ze zo lekker smeuïg!

  • Margot
    27 juli 2015 om 08:05

    Dat ziet er wel erg lekker uit! En grappig dat er Hüttenkäse inzit.

Reactie plaatsen