kabeljauwpakketjes

Fresh & Easy:: Kabeljauwpakketjes uit de oven

Het werd de hoogste tijd om weer eens een lekker visreceptje met jullie te delen op mijn blog. Dit recept voor kabeljauwpakketjes uit de oven komt uit mijn eerste kookboek, Het Voedselzandloper kookboek. Het is een super healthy receptje want de vis wordt gestoomd. Er komt dus geen vet aan te pas. Ik heb al eerder een soortgelijk recept voor kabeljauw en papillote online gezet. Zo noemen ze dat met een mooi woord. Letterlijk een cadeautje om uit te pakken.

Het is met recht een Fast & Freshje te noemen want het is heel snel klaar. En lekker licht ook. Je kunt het eten met een salade “on the side” of de lekkere cajun aardappeltjes die ik gisteren met jullie deelde. In de zomer kun je dit ook op de barbecue bereiden. Je kunt dan het beste aluminiumfolie gebruiken in plaats van bakpapier. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
80 gr verse spinazie
1 rode ui
4 teentjes knoflook
100 gr kerstomaatjes
1 citroen
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
4 vellen bakpapier

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg op ieder vel bakpapier een handje spinazie.

Kruid de kabeljauw filets met peper en zout en leg ze op de spinazie.

Snij de rode ui in halve ringen en leg dit bij de vis.

Verdeel wat tomaatjes over de vis.

Plet de knoflookteen met de platte kant van je mes en leg dit samen met een takje rozemarijn en tijm in het pakketje.

Snij de citroen in plakjes en leg een plakje op elke vis.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Vouw de pakketjes nu goed dicht. Haal beide flappen van het bakpapier omhoog en rol het als het ware dicht. Doe dit ook met de zijkanten, het pakketje moet helemaal gesloten zijn.

Stoom de vis in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. De stoomtijd is afhankelijk van de grootte van je vis.

De vis is klaar als deze wit maar glazig is.

Serveer het pakketje in zijn geheel met een lekkere frisse salade er bij.

kabeljauwpakketjesDit recept is Voedselzandloper proof.

 

25 tips voor Curaçao
Cajun aardappeltjes uit de oven
Bewaar
14 Comments
  • Simone bontenbal

    14 mei 2017 at 17:23 Beantwoorden

    Heerlijk! Makkelijk en zo enorm van genoten! De tomaatjes die ook heerlijk naar rozemarijn smaakten, dit gaan wij vaker eten. Bedankt!

  • Dirk Korf

    30 juni 2016 at 18:23 Beantwoorden

    Hi beste lekkerbekken,\r\n\r\nIk ben Dirk en woonachtig aan de bijzondere mooie west kust in Schotland. Ik heb as zaterdagavond een etentje met vrienden cq collega’s en ga voor het eerst dit gerecht klaar maken. Om het zeker te weten of het ook mijn smaak is, ga ik het vanavond eerst voor mijzelf klaarmaken. Mooie smoes om lekker te eten. Ik laat zeker weten hoe het was. Maar zo ie zo klinkt het goed, en ziet het er heel leuk uit.\r\n\r\nRegards Dirk

  • lin

    24 mei 2016 at 19:15 Beantwoorden

    Klinkt lekker, ookal lust ik vaak geen vis.\r\nmaar je schrijft; ‘Er komt dus geen vet aan te pas.’. Maar vervolgens wel olijfolie… hihi

  • Karen

    6 april 2016 at 15:20 Beantwoorden

    Dit is een favorite bij ons thuis! Super easy en zo fris.

  • Rebecca

    9 maart 2016 at 18:13 Beantwoorden

    Lekker, mijn favoriete recept uit het voedselzandloper kookboek. Ik doe de pakketjes altijd gewoon in een pan. Lekker makkelijk :-)\r\nStaan vanavond weer op het menu!

  • Bianca

    12 februari 2016 at 17:58 Beantwoorden

    Net gemaakt en echt een heerlijk recept! Meteen aangeraden aan familie 🙂

  • Muriel

    15 april 2015 at 14:56 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\n\r\nHelaas ben ik absoluut geen visliefhebber, maar zou ik dit ook kunnen maken met bijvoorbeeld kip-/kalkoenfilet?\r\n\r\nGroetjes,\r\nMuriel

  • Ilse

    15 april 2015 at 09:39 Beantwoorden

    Ik maak vis vaak in de pan klaar, maar dit is eigenlijk net zo makkelijk en waarschijnlijk ook een stukje lekkerder. Dat ga ik eens proberen!

  • Margot

    15 april 2015 at 08:46 Beantwoorden

    Wat ziet dat er mooi en heerlijk uit! Yumm!

  • Ger

    15 april 2015 at 08:20 Beantwoorden

    Dat ziet er heel goed uit. En lekker gezond!

  • Ellen

    15 april 2015 at 08:19 Beantwoorden

    Zo lekker! Maak ik ook geregeld, mmm zin in bbq nu!

  • Emily van Kampen

    15 april 2015 at 07:39 Beantwoorden

    Het lijkt me super om dit op de barbecue te gaan maken! En dan met een gepofte zoete aardappel er bij. Weer eens iets anders dan al het vlees wat standaard voorbij komt.

  • Stefanie

    15 april 2015 at 07:39 Beantwoorden

    Dit ziet er feestelijk uit zeg! Vispakketjes zijn altijd goed. Ik onthoud hem voor als we de BBQ weer eens aansteken.

Plaats een reactie