fbpx
Menu

Fresh & Easy:: Kabeljauwpakketjes uit de oven

Het werd de hoogste tijd om weer eens een lekker visreceptje met jullie te delen op mijn blog. Dit recept voor kabeljauwpakketjes uit de oven komt uit mijn eerste kookboek, Het Voedselzandloper kookboek. Het is een super healthy receptje want de vis wordt gestoomd. Er komt dus geen vet aan te pas. Ik heb al eerder een soortgelijk recept voor kabeljauw en papillote online gezet. Zo noemen ze dat met een mooi woord. Letterlijk een cadeautje om uit te pakken.

Het is met recht een Fast & Freshje te noemen want het is heel snel klaar. En lekker licht ook. Je kunt het eten met een salade “on the side” of de lekkere cajun aardappeltjes die ik gisteren met jullie deelde. In de zomer kun je dit ook op de barbecue bereiden. Je kunt dan het beste aluminiumfolie gebruiken in plaats van bakpapier. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
80 gr verse spinazie
1 rode ui
4 teentjes knoflook
100 gr kerstomaatjes
1 citroen
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
4 vellen bakpapier

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg op ieder vel bakpapier een handje spinazie.

Kruid de kabeljauw filets met peper en zout en leg ze op de spinazie.

Snij de rode ui in halve ringen en leg dit bij de vis.

Verdeel wat tomaatjes over de vis.

Plet de knoflookteen met de platte kant van je mes en leg dit samen met een takje rozemarijn en tijm in het pakketje.

Snij de citroen in plakjes en leg een plakje op elke vis.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Vouw de pakketjes nu goed dicht. Haal beide flappen van het bakpapier omhoog en rol het als het ware dicht. Doe dit ook met de zijkanten, het pakketje moet helemaal gesloten zijn.

Stoom de vis in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. De stoomtijd is afhankelijk van de grootte van je vis.

De vis is klaar als deze wit maar glazig is.

Serveer het pakketje in zijn geheel met een lekkere frisse salade er bij.

kabeljauwpakketjesDit recept is Voedselzandloper proof.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Simone bontenbal
    14 mei 2017 om 17:23

    Heerlijk! Makkelijk en zo enorm van genoten! De tomaatjes die ook heerlijk naar rozemarijn smaakten, dit gaan wij vaker eten. Bedankt!

    Beantwoorden
  • Dirk Korf
    30 juni 2016 om 18:23

    Hi beste lekkerbekken,

    Ik ben Dirk en woonachtig aan de bijzondere mooie west kust in Schotland. Ik heb as zaterdagavond een etentje met vrienden cq collega's en ga voor het eerst dit gerecht klaar maken. Om het zeker te weten of het ook mijn smaak is, ga ik het vanavond eerst voor mijzelf klaarmaken. Mooie smoes om lekker te eten. Ik laat zeker weten hoe het was. Maar zo ie zo klinkt het goed, en ziet het er heel leuk uit.

    Regards Dirk

    Beantwoorden
  • lin
    24 mei 2016 om 19:15

    Klinkt lekker, ookal lust ik vaak geen vis.
    maar je schrijft; 'Er komt dus geen vet aan te pas.'. Maar vervolgens wel olijfolie... hihi

    Beantwoorden
  • Karen
    6 april 2016 om 15:20

    Dit is een favorite bij ons thuis! Super easy en zo fris.

    Beantwoorden
  • Rebecca
    9 maart 2016 om 18:13

    Lekker, mijn favoriete recept uit het voedselzandloper kookboek. Ik doe de pakketjes altijd gewoon in een pan. Lekker makkelijk :-)
    Staan vanavond weer op het menu!

    Beantwoorden
  • Bianca
    12 februari 2016 om 17:58

    Net gemaakt en echt een heerlijk recept! Meteen aangeraden aan familie :)

    Beantwoorden
  • Muriel
    15 april 2015 om 14:56

    Hi Pauline,

    Helaas ben ik absoluut geen visliefhebber, maar zou ik dit ook kunnen maken met bijvoorbeeld kip-/kalkoenfilet?

    Groetjes,
    Muriel

    Beantwoorden
  • Ilse
    15 april 2015 om 09:39

    Ik maak vis vaak in de pan klaar, maar dit is eigenlijk net zo makkelijk en waarschijnlijk ook een stukje lekkerder. Dat ga ik eens proberen!

    Beantwoorden
  • Margot
    15 april 2015 om 08:46

    Wat ziet dat er mooi en heerlijk uit! Yumm!

    Beantwoorden
  • Ger
    15 april 2015 om 08:20

    Dat ziet er heel goed uit. En lekker gezond!

    Beantwoorden
  • Ellen
    15 april 2015 om 08:19

    Zo lekker! Maak ik ook geregeld, mmm zin in bbq nu!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 april 2015 om 15:10

    Jaa daar is het ook een perfect idee voor!

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    15 april 2015 om 07:39

    Het lijkt me super om dit op de barbecue te gaan maken! En dan met een gepofte zoete aardappel er bij. Weer eens iets anders dan al het vlees wat standaard voorbij komt.

    Beantwoorden
  • Stefanie
    15 april 2015 om 07:39

    Dit ziet er feestelijk uit zeg! Vispakketjes zijn altijd goed. Ik onthoud hem voor als we de BBQ weer eens aansteken.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen