Cajun aardappeltjes uit de oven

Ik ben dol op Cajun aardappeltjes uit de oven. Omdat ik hou van variatie, besloot ik ze eens te maken van zoete aardappel en dat pakte bijzonder goed uit. Het idee is heel simpel. Aardappelen wassen, snijden, kruiden en dan hop de oven in. Kan je ondertussen even relaxen in de zon met een kopje koffie. Easy does it.

Ik zeg altijd dat koken niet ingewikkeld is en dat bewijst dit recept maar weer. Ik gebruikte de Picadillo kruiden van Jonnie Boer, die kun je gewoon bij de Appie halen. Het is een mengeling van paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel en piment. Allemaal smaken uit de Latijnse Amerikaanse keuken.  Super lekker en je hoeft alleen nog wat zout toe te voegen. De kruidenmengsels  zijn expres zoutloos gehouden omdat je dan zelf de hoeveelheid naar wens kunt toevoegen. Het recept is bedoeld als bijgerecht voor 4 personen. Lekker bij een stukje kip of een visje uit de oven. Het recept voor een lekker visje krijg je morgen van mij, maar nu eerst de Cajun wedges. Enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
4 zoete aardappelen
2 tl Picadillo kruiden
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

Was de zoete aardappelen grondig en verwijder eventuele oneffenheden met een scherp mes.

Snijd de aardappelen in partjes en doe ze in een kom.

Voeg de picadillo kruiden toe en en wat zeezout naar wens. Ik hou zelf wel van zout dus ik ben er royaal mee.

Voeg een scheutje olijfolie toe en hussel het even door elkaar.

cajun ardappeltjes

Verdeel de cajun aardappeltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Schuif de plaat in de oven en rooster de aardappeltjes in zo’n 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de aardappeltjes uit de oven met een lekker visje of een gegrild kippetje on the side.

cajun ardappeltjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in