Menu

Snickers Muffins van Havermout

Ze smaken naar Snickers, alleen ze zijn niet zo slecht als deze goddelijke candybars! Deze muffins van havermout kan je met een gerust hart eten. Ok, je moet geen 10 muffins achterelkaar opeten, ook al wil je dat wel. Maar dat is logisch. Zie het nog steeds als een treat, maar dan een gezondere variant.

Ik heb deze Snickers muffins gemaakt van havermout. Je kunt ook amandelmeel nemen, dat is misschien nog wel lekkerder. Of een mengeling daarvan. Ik heb ze gezoet met banaan en honing, maar je kunt dit ook vervangen voor agavesiroop, kokosbloesemsuiker of maple syrup. Hoeveelheden een beetje naar wens. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus ik heb aan een klein beetje genoeg. Maar proef het beslag even voordat het de oven ingaat. En natuurlijk zit er pindakaas in. Dat hoort bij Snickers. Ik heb de laatste tijd (eigenlijk al mijn hele leven) enorme peanutbutter cravings. Ik vind het zo lekker! Het is zelfs zo erg dat ik het gewoon uit de pot lepel, ja echt! Don’t blame me!

havermoutmuffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 grote banaan (neem eentje die zo rijp mogelijk is)
2 eieren
100 ml (plantaardige)melk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
10 tl pindakaas
60 gr pinda’s
Flinke kneep honing
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Muffinvormpjes (Siliconen zijn het beste)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar.

Voeg tenslotte een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie toe.

havermoutmuffins

Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes.

Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s.

Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

havermoutmuffins

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

havermoutmuffins

Dit recept voor muffins van havermout is m.u.v. de honing Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

50 reacties

 • Pauline
  12 juni 2018 om 12:19

  Je kan het weglaten :)

 • Elody Dehaene Fort
  11 juni 2018 om 18:29

  Is de pindakaas te vervangen? Zo ja met wat? Bedankt

 • Pauline
  1 mei 2017 om 09:44

  Alleen als je dan iets van zoetmiddel toevoegt. De banaan zorgt ook voor zoetigheid.

 • Chantal Rutjes
  29 april 2017 om 19:20

  Is de banaan te vervangen door een avocado????

 • Titia de Wit
  20 januari 2017 om 19:04

  6 muffins met pindakaas,3met rode vruchten en 2 met hagelslag. Waanzinnig lekker fantastisch recept.

 • Ramona
  1 september 2016 om 13:43

  Ik koop altijd de pindakaas van 'Nuts about nature. 100% pindakaas' bij AH
  Inderdaad niets anders dan pinda's ;-)
  Of bij de bio winkel, ook alleen de pinda, soms met toevoeging van zeezout.
  Calve zit idd toegevoegde suiker in, tenzij zij ook een 100% pure variant hebben :-)

 • ruth
  10 maart 2016 om 07:32

  Ik ben geen fan van de gewone pindakaas zoals van Calvé. Daar zitten geharde vetten in! Dat lijkt me niet zandloperproof. Er is ook pindakaas zonder toevoegingen, ook bij Appie! Betere keuze lijkt mij!

 • Hessie
  1 december 2015 om 20:35

  Is dit ook lekker zonder de honing denk je?

 • Iris Westhoff
  21 november 2015 om 17:11

  Bedankt voor het delen van dit recept! De muffins zijn heerlijk! In plaats van havermout die eigenlijk voor pap bedoeld is en is voorgestoomd te vermalen, heb ik echte havermeel van onbewerkte haver gebruikt. Ik heb het beslag gezoet met palmsuiker.

 • Joyce
  22 april 2015 om 10:42

  Hee Pauline! Ik vond ze heerlijk! Alleen liep bij mij aan bovenkant de pindakaas eruit... Enig idee hoe dit zou kunnen? Oven iets minder warm zetten de volgende keer?

 • kirsten
  18 april 2015 om 16:33

  Beste Anne-Marije, ik ervaarde hetzelfde als jij. Heb daarom bij poging 2 3 dadels geweekt in de melk en die fijngedraaid. Tot slot heb ik toen het beslag klaar was er een flinke scheut citroensap bijgedaan om alle smaken wat omhoog te krijgen.

  Ik heb pindakaas met stukjes noot gebruikt en daar een heel klein beetje sambal aan toegevoegd zodat er een heel klein beetje pit in zit. Ik moet zeggen..... stukken smakelijker.

 • Annelies
  16 april 2015 om 10:34

  hoi,

  gisteren gemaakt met amandelmeel ipv havermout.
  zeer geslaagd!

 • Sandra
  26 maart 2015 om 20:16

  Kheb ze vanmiddag gebakken, benieuwd naar de smaak, zometeen bij een bakkie koffie. Wat ik me afvraag, hoe en hoelang kun je ze bewaren??

 • jessie
  21 maart 2015 om 17:31

  mmmm! Wij vonden ze super lekker!!! Volgende keer doe ik nog een klein beetje meer pindakaas er in, want dat is echt razend lekker!! Bedankt hoor!!!

 • Carla
  18 maart 2015 om 15:56

  Ze komen net uit de oven en ik vind ze prima! Lekker veel pinda's bovenop gedaan, geeft een beetje bite en ik proef de banaan en de pindakaas binnen in. Dank je wel Paulien voor dit lekkere tussen doortjes.
  Groetjes en succes!

 • Marja
  16 maart 2015 om 16:23

  Ze staan in de oven, ben benieuwd hoe ze smaken.

 • Linda
  14 maart 2015 om 13:55

  Na het bakken snap ik waarom je in het recept hebt gezet dat siliconen vormpjes het beste werken... Ik heb geen siliconen vormpjes, zag op de foto's papieren, en dacht: dat lukt vast. Mooi niet! De onderste laag beslag blijft braaf aan het papier kleven. Maar: de smaak was niet verkeerd. Heb zelfgemaakte pindakaas gebruikt en een beetje vanille toegevoegd na het lezen van de commentaren over de smaak. Het smaakt natuurlijk niet als een cakeje met boter en suiker, maar helemaal niet verkeerd!

 • Marit
  11 maart 2015 om 20:44

  Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk, vooral als je van pindakaas houdt hihi.

 • Pauline
  11 maart 2015 om 12:40

  Ik denk dat het gewoon een kwestie van smaken verschillen is. Ik vind ze wel lekker, maar je kunt het niet vergelijken met een double chocolat brownie bijvoorbeeld. Het is en blijft een gezonde versie. Belangrijk is wel dat je een rijpe banaan gebruikt, want de meeste zoetheid komt hierdoor.

 • Amanda
  9 maart 2015 om 16:13

  Same here. Wij hebben ze weggegooid...

 • Anne Marije Laban
  9 maart 2015 om 13:00

  Iedereen die ik deze muffins heb laten proeven en ikzelf vonden ze helemaal niet lekker. Smakeloos! Het smaakt totaal niet naar chocola, eigenlijk smaakt het helemaal nergens naar. Dat terwijl ik er een extra eetlepel cacao in heb gedaan en naast een flinke scheut honing ook nog kokosbloesemsuiker. Enig idee hoe dit kan?

 • Pauline
  8 maart 2015 om 12:59

  Dat is nog lekkerder :)

 • Marijke
  7 maart 2015 om 13:56

  Ik vond de muffins erg droog, niet zo smakelijk. Enig idee hoe dat komt? Heb me aan het recept gehouden. .

 • Isabella
  6 maart 2015 om 23:42

  Oehh yum, ziet er lekker uit!

 • Ger
  6 maart 2015 om 23:22

  Klinkt heerlijk! Mmm morgen maar eens uitproberen, lekker weekendhapje.

 • Marielle
  6 maart 2015 om 20:24

  Ze staan al in de oven, gemaakt van een combi havermout/amandelmeel.

 • ilse
  6 maart 2015 om 19:17

  Hoi pauliene kan dit ook in een cupcake maker? Ze zijn dan in 8 min klaar

  Groetjes ilse

  Ps ik volg je overal instagram facebook en de app☺☺

 • Ariette
  6 maart 2015 om 18:39

  Ze staan in de oven!

 • Judith - myfoodblog.nl
  6 maart 2015 om 18:35

  Ziet er echt goddelijk uit :-)! Ik ga deze op mijn to bake lijstje zetten, lekkere snack voor op werk.

 • Mieke
  6 maart 2015 om 17:14

  Nee, zelfrijzend bakmeel is bloem mèt bakpoeder.

 • Anna
  6 maart 2015 om 15:05

  Waaah Deze ga ik onthouden! Lijkt me zó lekker! Hmm, Liefs

 • Evi
  6 maart 2015 om 13:43

  met een extra banaan zal het ook lukken. smakelijk!

 • Liesbeth
  6 maart 2015 om 13:35

  Lekker! Ik vind havermóutmuffins heerlijk en deze klinkt ook fantastisch. Ik heb pindakaaspoeder in huis....veel minder vet dat gewone. Ff kijken of ik dat er ook in kan verwerken.....

 • gerhilde maakt
  6 maart 2015 om 12:34

  Mmmm, Snickers! Die komen op mijn Pinterest! :-)

 • Meike
  6 maart 2015 om 12:16

  Wauw. Smul. Smikkel. Ik mag zelf geen ei, waar kan ik dit het beste door vervangen? Iemand tips?

 • Nadine
  6 maart 2015 om 11:56

  Dit moét ik maken, wauw

 • Ilse
  6 maart 2015 om 11:34

  Wow! Wat een goed idee, volgens mij heb ik alles in huis. Deze ga ik maken dit weekend. :)

 • Connie
  6 maart 2015 om 10:59

  Wat een leuk recept . Ik heb een vraagje . Wat is bakpoeder , is dat zekfrijzendbakmeel ?

 • The Very Hangry Bookworm
  6 maart 2015 om 10:45

  Wauw, ziet er goed uit! Ik vond bij de AH pindakaas met gecarameliseerde hazelnoten er in. Denk dat dat ook heel lekker zal zijn hierin!

 • Margot
  6 maart 2015 om 10:38

  Heerlijk! Ik heb helemaal zin om meteen de keuken in te duiken!

 • Lianda
  6 maart 2015 om 10:11

  Ohhh dit lijkt me heerlijk! :-)
  Binnenkort maken. Yum.

 • Pure Ilonca
  6 maart 2015 om 09:34

  Oei wat ziet dat er lekker uit! Homemade Snickers zijn ook altijd gevaarlijk lekker. Ben benieuwd!

 • Joyce
  6 maart 2015 om 09:32

  Oooo jummie!
  Die gaat op mijn to make lijstje :)
  Groetjes,
  Joyce

 • Femke
  6 maart 2015 om 09:27

  Wow, dit klinkt echt superlekker. Ik ben net als jij gek op pindakaas, dus dit moet ik wel een keer gaan maken! Ben benieuwd!

 • Emily van Kampen
  6 maart 2015 om 09:13

  Als er pindakaas en chocolade in één gerecht voorkomen kan het bijna niet anders dan lekker zijn! En als het dan ook nog gezonder is dan de normale versie is het helemaal fijn ;)

 • Nicole Offermans
  6 maart 2015 om 09:04

  Die zien er lekker uit! Deze ga ik zeker weten maken!

 • Marianne
  6 maart 2015 om 08:41

  Ziet er lekker uit! Het label glutenvrij dat aan dit recept hangt vind ik, gezien de havermout, tricky. Gewone havermout zou ik zeker niet gebruiken als je echt glutenvrije muffins wilt bakken.

 • Ellen
  6 maart 2015 om 08:40

  Mmm, ik ben benieuwd! Ik maakte al gezonde snickerrepen van Havermoutje, en die waren goddelijk! Dus deze zullen waarschijnlijk ook wel een schot in de roos zijn!

 • Inge
  6 maart 2015 om 07:51

  jummie! altikd fijn gezonde (re) tussendoortjes :-) deze ga ik maken! ben heel benieuwd!

 • Kelly caresse
  6 maart 2015 om 07:03

  Wow wat een lekker idee! Ik denk dat ik dit heel lekker ga vinden, pindakaas is bij mij altijd een goed idee haha

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.