Kidsproof: Gezonde traktatie pauw

Kidsproof: Gezonde traktatie pauw

Een rode kool bekleed met aluminium folie. Met daarin satéprikkers met kaas, mini knakworstjes, augurkjes en stukjes ananas. Dat was steevast mijn traktatie op de basisschool. Een best wel gezonde traktatie waar helemaal niets mis mee is. Later werd dat verruild voor dropkettingen met nibbits, maar dat terzijde.

Van vriendinnen hoorde ik dat sommige scholen er een gezonde traktatie policy op nahouden. Hoe is dat bij jullie? Ik vind dat een goed idee. Op zich is er niets mis met af en toe een zakje chips, of een candybar maar in een klas met 36 kinderen wordt dit al snel te veel. Kijk met een mandarijn hoefde je bij mij ook echt niet aan te komen. Maar zo’n stokkie vol lekkers vond ik geweldig. En nu nog steeds trouwens. Om het extra leuk te maken heb ik er een pauw van gemaakt. Dit idee vond ik op Pinterest! Volgen julie mij daar al?
gezonde trakatie

Ingrediënten voor 30 kids
30 blokjes kaas
15 plakjes kookworst gehalveerd
30 tomaatjes
30 ronde worteltjes
30 druifjes

En verder
Halve aubergine
2 pompoenpitten
1 extra worteltje
30 satéprikkers

Zo maak je het
Snij de aubergine in de lengte doormidden. We gebruiken de helft. De andere helft kan je prima door je pastasaus gooien.

Verwijder het groen. Prik de pompoenpitten in de smalle kant van de aubergine. Dit zijn de oogjes.

Leg de aubergine op een stevige ondergrond. Dit kan een stuk karton zijn, verpakt in folie, of een snijplank. Iets waarop je het gemakkelijk mee kunt nemen.

Snij een worteltje doormidden en snijd hier een snaveltje en 2 pootjes uit. De pootjes leg je er gewoon tegenaan.

Begin nu met het rijgen van de satéprikkers. Je kunt ook plakjes komkommer, stukjes ananas, een augurkje of zilveruitje nemen. Prik alle onderdelen op de prikker.

De prikkers steek je rondom in de aubergine.

En that’s it, je gezonde traktatie pauw is klaar.

Dek hem tot gebruik af met aluminiumfolie en bewaar hem in de koelkast. Je kunt dit prima de avond van tevoren voorbereiden.

Hier kan je kleine mee aankomen op school toch?

gezonde trakatie

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in