fbpx
Menu

Kerst scones met cranberries

Oh yes nog 2 dagen tot kerst. Ik heb er zin in, jullie ook? En het goede nieuws is, je hebt nog genoeg tijd om deze scones met cranberries te maken. Super lekker en super feestelijk. Ik hou van scones, of eigenlijk kan ik beter zeggen ik hou van scones met clotted cream en jam. Cranberryjam is hier het lekkerste bij. De clotted cream kan je tegenwoordig in de supermarkt halen. En anders kun je het ook zelf maken, door een mengsel van 1 deel mascarpone met 1 deel geklopte slagroom te mengen.

De kerstscones zijn vers het lekkerste. Maar het fijne is, je kunt ze heel goed invriezen. Je kunt het uitgestoken deeg invriezen en ze dan à la minute afbakken, of je vriest ze afgebakken in. Die sinaasappelsnippers kocht ik bij molen “De Zandhaas” in Santpoort. Als je die niet kunt vinden kun je ook de rasp van een halve sinaasappel toevoegen. Lekker joh! Fijne kerst allemaal. En laat mij vooral even via social media weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.

scones met cranberries

Ingrediënten voor 14 st.
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
200 ml melk
25 gr sinaasappelsnippers
40 gr cranberries (gedroogd)
Handje amandelschaafsel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Uiteraard kan je dit ook met de hand kneden.

Laat het deeg een half uurtje rusten, verpakt in huishoudfolie.

Kneed nu de sinaasappelsnippers en de cranberries door het deeg.

Maak 2 gelijke bollen en rol deze uit tot 2 cirkels op een vel bakpapier. Leg dit op een bakplaat.

scones met cranberries

Snij iedere cirkel in 7 of 8 punten. Trek ze iets uitelkaar, anders plakken ze aan elkaar vast tijdens het bakken.

Bestrijk de scones met wat eigeel en garneer ze met een handje amandelschaafsel.

Bak de scones met cranberries in 25 minuten af op 180 graden.

Garneer de scones met wat poedersuiker en serveer ze met clotted cream en cranberryjam.

scones met cranberries

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Carla
    26 maart 2017 om 10:26

    Klinkt goed! Kan ik voor de bakpoeder gewoon Dr. Oet­ker Bac­kin (bak­poe­der) gebruiken?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2017 om 12:28

    Ja hoor!

    Beantwoorden
  • Peulen
    16 september 2016 om 21:15

    Voor glutenvrij. Welk meel kan ik gebruiken in pl. Van de gewone bloem?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 september 2016 om 13:40

    Amandelmeel of havermeel, of een mix daarvan.

    Beantwoorden
  • Els
    28 december 2014 om 10:56

    Deze zijn echt super lekker! Ook een portie ingevroren voor vandaag na een winterse wandeling met warme chocolade melk. Smullen!

    Beantwoorden
  • Emma
    24 december 2014 om 14:18

    Klinkt weer goed!

    Beantwoorden
  • Talitha
    23 december 2014 om 17:16

    Oh wauw wat ziet dat er heerlijk uit! Fijn receptje! (:

    Beantwoorden
  • Kelly
    23 december 2014 om 15:57

    Oh dit ziet er werkelijk heerlijk uit! ♥

    Beantwoorden
  • Marijke
    23 december 2014 om 15:54

    Ze zien er heerlijk uit! Heb e een suggestie voor een vervanger voor de suiker? Mijn middelste zoon eet geen suiker. Ik gebruik meestal ahornsiroop maar heb dat nog niet bij scones geprobeerd.

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2014 om 14:26

    Dat kan ook, of kokosbloesemsuiker.

    Beantwoorden
  • Trudy
    23 december 2014 om 14:09

    Wat voor cranberry's gebruik je: gekookt, gedroogd of "rauw"?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2014 om 14:27

    Gedroogd, ik heb het er even bijgezet.

    Beantwoorden
  • Dhini
    23 december 2014 om 14:01

    Lekker

    Beantwoorden
  • Margot
    23 december 2014 om 10:21

    Dat ziet er erg goed uit! Ik heb ooit eens scones gemaakt, maar was niet tevreden over het resultaat. Misschien moet ik het nog eens proberen.

    Beantwoorden
  • Sarah
    23 december 2014 om 10:06

    Ziet er heerlijk uit ben dol op scones ♡

    Beantwoorden
  • Eline
    23 december 2014 om 09:55

    Klinkt heel erg lekker!

    Beantwoorden
  • Rineke
    23 december 2014 om 09:30

    Als je ze als uitgestoken deeg invriest, moet je ze dan al eerst met ei bestrijken of doe je dat pas als je ze gaat afbakken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 december 2014 om 11:26

    Nee dat zou ik vlak voor het afbakken doen. Anders plakken ze helemaal aan elkaar vast.

    Beantwoorden
  • Ellen
    23 december 2014 om 08:00

    Cranberries zijn echt lekker in alles in deze tijd van het jaar!

    Beantwoorden
  • Wanderer's Blues
    23 december 2014 om 07:53

    Hmmm, ik wil dat al héél lang zelf proberen en deze kerstversie lijkt me er ideaal voor! Ik heb er al zin in :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen