Flammkuchen - 5 recepten

Flammkuchen – 5 recepten

Flammkuchen, jawohl. We zijn er dol op. Het liefst maken we zelf flammkuchen deeg, maar als we lui zijn gebruiken we ook gerust kant en klaar deeg. Zelf deeg maken is echt niet moeilijk, je hebt enkel bloem, water, gist en een beetje zout nodig. Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Officieel wordt hij gemaakt met spek en ui, maar je kan er volop mee variëren.

Flammkuchen toppings

Je kan de flammkuchen dus beleggen met alles wat je lekker vindt. Net als een pizza zeg maar. Hier een paar ideetje voor de toppings

  • Pittige worst
  • Parmaham en rucola
  • Brie en nootjes
  • Geitenkaas en appel
  • Gerookte zalm
  • Spek en ui
Flammkuchen – 5 recepten

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 350 gr bloem
  • 5 gr gist
  • 7 gr zout
  • 210 gr lauw water
  • Scheutje olijfolie

Toppings

  • 125 gr zure room
  • 200 gr crème fraîche

Variaties

  • 125 gr spekreepjes en 2 uien of
  • 100 gr geitenkaas en 1 appel en 1 rode ui
  • 100 gr Parmham en 30 gr rucola of
  • 200 gr gerookte zalm, 30 gr rucola en 2 el kappertjes
  • 100 gr brie, 1 appel en een 0,5 rode ui

Zo maak je het

  1. Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. Uiteraard kan je het ook met de hand kneden. Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uitelkaar kunnen trekken.

  2. Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.

  3. Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

  4. Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Het kan in een rechthoek maar ook in een cirkel, net wat jij wilt.

  5. Variaties

    Flammkuchen met spek en ui
    Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Snij de uien in halve ringen. Verdeel deze samen met de spekreepjes over de bodem.Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.

    Flammkuchen met parmaham en rucola
    Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Beleg hem daarna met Parmaham en rucola.

    Flammkuchen met geitenkaas en appel
    Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Snij de rode uien in ringen en de appel in dunne plakjes. Verdeel dit samen met de geitenkaas over de bodem.Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.

    Flammkuchen met gerookte zalm
    Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Beleg met gerookte zalm, kappertjes en rucola.

    Flammkuchen met brie en appel
    Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Snij de rode uien in ringen en de brie en de appel in dunne plakjes. Verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.

Flammkuchen – 5 recepten

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Appel Brood en deeg Geitenkaas Franse recepten Koningsdag Verjaardag Oven Vegetarische recepten Vis recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)

28 december 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in