Kerst scones met cranberries
Oh yes nog 2 dagen tot kerst. Ik heb er zin in, jullie ook? En het goede nieuws is, je hebt nog genoeg tijd om deze scones met cranberries te maken. Super lekker en super feestelijk. Ik hou van scones, of eigenlijk kan ik beter zeggen ik hou van scones met clotted cream en jam. Cranberryjam is hier het lekkerste bij. De clotted cream kan je tegenwoordig in de supermarkt halen. En anders kun je het ook zelf maken, door een mengsel van 1 deel mascarpone met 1 deel geklopte slagroom te mengen.
De kerstscones zijn vers het lekkerste. Maar het fijne is, je kunt ze heel goed invriezen. Je kunt het uitgestoken deeg invriezen en ze dan à la minute afbakken, of je vriest ze afgebakken in. Die sinaasappelsnippers kocht ik bij molen “De Zandhaas” in Santpoort. Als je die niet kunt vinden kun je ook de rasp van een halve sinaasappel toevoegen. Lekker joh! Fijne kerst allemaal. En laat mij vooral even via social media weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.
Ingrediënten voor 14 st.
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
200 ml melk
25 gr sinaasappelsnippers
40 gr cranberries (gedroogd)
Handje amandelschaafsel
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stop de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Uiteraard kan je dit ook met de hand kneden.
Laat het deeg een half uurtje rusten, verpakt in huishoudfolie.
Kneed nu de sinaasappelsnippers en de cranberries door het deeg.
Maak 2 gelijke bollen en rol deze uit tot 2 cirkels op een vel bakpapier. Leg dit op een bakplaat.
Snij iedere cirkel in 7 of 8 punten. Trek ze iets uitelkaar, anders plakken ze aan elkaar vast tijdens het bakken.
Bestrijk de scones met wat eigeel en garneer ze met een handje amandelschaafsel.
Bak de scones met cranberries in 25 minuten af op 180 graden.
Garneer de scones met wat poedersuiker en serveer ze met clotted cream en cranberryjam.
Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in