scones met cranberries

Kerst scones met cranberries

Oh yes nog 2 dagen tot kerst. Ik heb er zin in, jullie ook? En het goede nieuws is, je hebt nog genoeg tijd om deze scones met cranberries te maken. Super lekker en super feestelijk. Ik hou van scones, of eigenlijk kan ik beter zeggen ik hou van scones met clotted cream en jam. Cranberryjam is hier het lekkerste bij. De clotted cream kan je tegenwoordig in de supermarkt halen. En anders kun je het ook zelf maken, door een mengsel van 1 deel mascarpone met 1 deel geklopte slagroom te mengen.

De kerstscones zijn vers het lekkerste. Maar het fijne is, je kunt ze heel goed invriezen. Je kunt het uitgestoken deeg invriezen en ze dan à la minute afbakken, of je vriest ze afgebakken in. Die sinaasappelsnippers kocht ik bij molen “De Zandhaas” in Santpoort. Als je die niet kunt vinden kun je ook de rasp van een halve sinaasappel toevoegen. Lekker joh! Fijne kerst allemaal. En laat mij vooral even via social media weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.

scones met cranberries

Ingrediënten voor 14 st.
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
200 ml melk
25 gr sinaasappelsnippers
40 gr cranberries (gedroogd)
Handje amandelschaafsel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Uiteraard kan je dit ook met de hand kneden.

Laat het deeg een half uurtje rusten, verpakt in huishoudfolie.

Kneed nu de sinaasappelsnippers en de cranberries door het deeg.

Maak 2 gelijke bollen en rol deze uit tot 2 cirkels op een vel bakpapier. Leg dit op een bakplaat.

scones met cranberries

Snij iedere cirkel in 7 of 8 punten. Trek ze iets uitelkaar, anders plakken ze aan elkaar vast tijdens het bakken.

Bestrijk de scones met wat eigeel en garneer ze met een handje amandelschaafsel.

Bak de scones met cranberries in 25 minuten af op 180 graden.

Garneer de scones met wat poedersuiker en serveer ze met clotted cream en cranberryjam.

scones met cranberries

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in