fbpx
Menu

Easy: Gevulde courgette uit de oven

I love veggies! Courgette is wel één van mijn favo groentes omdat je er zoveel mee kunt. Je kunt ze rauw eten, echt waar, of grillen, roosteren, bakken. Maar “mijn lievelings” is toch wel een gevulde courgette uit de oven. Je kunt er eigenlijk alles instoppen wat je zelf lekker vindt. Met tonijn bijvoorbeeld of wat lamsgehakt.

Op zijn Grieks! Ik vulde deze courgettes met een mengelmoesje van tomaat, feta en rode ui. Dat zijn smaken die het altijd goed doen. Ik at deze gevulde courgette als hoofdgerecht met een salade erbij. Maar je kunt er natuurlijk ook wat pasta bij maken, of risotto of rijst. Net waar jezelf zin in hebt.

Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik lekker kaasjes aan het proeven. Ik zit in de smaakjury van de Holland Kaaskeuring welke vandaag gehouden wordt in Houten. Ik ben heel benieuwd welke als lekkerste uit de test komt. Hou mijn social media in de gaten als je van kaas houdt 🙂

gevulde courgette

Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
1 teen knoflook
100 gr cherry tomaatjes
1 rode ui
50 gr feta
1 tl oregano
Klein handje bieslook
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en snij ze doormidden.

gevulde courgette

Schraap het binnenste gedeelte van de courgette eruit met een lepel of met een parisienne boortje. Haal er zoveel mogelijk uit, maar maak geen gaten in de bodem.

Hak de courgettepulp fijn met een scherp mes. Doe dit in een kom.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de courgette.

Snij de tomaatjes in partjes en voeg deze bij de courgette.

Verkruimel de feta over het courgette-mengsel.

Breng de vulling op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Leg de courgette-helften in een ingevette ovenschaal.

Schep de vulling in de courgette bootjes.

Besprenkel de gevulde courgette met wat olijfolie. Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

Mocht de bovenkant tussentijds te donker worden, dek deze dan af met wat aluminium folie.

Garneer de gevulde courgette met wat fijngehakte bieslook.

gevulde courgette 3

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Bartje Meijer
    14 september 2017 om 16:13

    Ga ik dit weekend uitproberen. Mn vegetarische zusje en neefje komen dan eten.

  • Annika
    8 augustus 2017 om 13:22

    Ah, wat goed om te horen!

  • Eline Westhof
    5 augustus 2017 om 20:00

    Ik ga dit recept morgen maken samen met de tomatenrisotto uit jouw kookboek, ben erg benieuwd! De tomatenrisotto eten we overigens regelmatig, die valt goed in de smaak!

  • Pauline
    6 maart 2016 om 17:34

    Meer feta mag natuurlijk altijd :)

  • Fred
    4 maart 2016 om 21:17

    Hooooi Pauline,
    Ik ben een leuke spontane 27 jarige jongen uit Amsterdam en super fan jou. Leuk idee de courgette. Kleine tip:::::: veel te veel rode ui en bieslook, wij willen meer feta!!!!!!

  • Nikita Berkane
    1 maart 2016 om 17:42

    Ik heb het vandaag geprobeerd en vind het heerlijk! Er zit veel smaak in en een zeer licht gerecht! Ik ben een grote fan! :D

  • Marianne Karsten
    26 november 2014 om 19:45

    Vanavond gemaakt en viel erg goed in de smaak. Heb extra gemaakt, zodat ik over heb voor de lunch morgen. Lekkere Griekse salade erbij en klaar ben je!
    Bedankt voor dit fijne recept....

  • Win
    6 oktober 2014 om 19:41

    Vanavond gemaakt, en viel zeer in de smaak!

  • Nicky
    6 oktober 2014 om 16:29

    Ziet er lekker uit! Ik ben dol op courgette uit de oven en de vulling met feta lijkt me heerlijk!

  • Pauline
    2 oktober 2014 om 10:09

    Oh met tonijn is ook lekker :)

  • Gringie
    1 oktober 2014 om 20:36

    Lekker, ook hier favoriet, ik kies vaak voor champignon, knoflook en hutekase als vulling, bovenop wat zoete tomaatjes en smullen maar

  • Ageeth
    1 oktober 2014 om 20:22

    Heerlijk; courgette uit de oven. Wij hebben ook zo'n lievelingsrecept voor de zomerdag. En deze kan maar zo bij de lievelings komen!

  • Dishtales
    1 oktober 2014 om 19:15

    Mee eens Pauline, het maakt niet uit waarmee je een courgette vult, het blijft het lekkerst uit de oven! :-) Lekker recept en altijd leuk om je blog-avonturen te lezen! Keep up the fabulous spirit!

    Liefst van een mede-blogger @ www.dishtales.com

    PS. Ik heb een tijdje geleden courgette gevuld met een mix van groenten en quinoa (met lekkere kruiden). Komt binnenkort op mn blog te staan, maar ben benieuwd of jij dit ook weleens als vulling hebt gebruikt? :-) Heeeeerlijk was het!

  • Your Outfit Today
    1 oktober 2014 om 15:57

    This looks really good!\nThis recipe makes a vegetarian meal really lovely ;-)

  • Eline
    1 oktober 2014 om 09:51

    Lekker met gehakt ui en paprika!

  • Debbie
    1 oktober 2014 om 09:00

    Wat een heerlijk en maak-vriendelijk gerecht. En zo fijn dat je eindeloos kunt variëren. Ideaal namelijk als je voor kindjes kookt!

  • Debbie
    1 oktober 2014 om 08:45

    Wat een heerlijk en simpel gerecht! En courgette is ook zo een fijne groente als je voor kindjes kookt.

  • Emily van Kampen
    1 oktober 2014 om 08:11

    Courgette vind ik ook het lekkerst als hij uit de oven komt. Ik zou deze zelf maken met wat pasta er bij en voor de vleesliefhebbers bij mij thuis zou ik misschien wat gekruid gehakt toevoegen. Voor mezelf is hij perfect zonder vlees :)

  • MySimplySpecial
    1 oktober 2014 om 07:40

    Wat een goed idee! ik ben ook gek op courgette en heb er altijd wel een in huis.

  • Malou
    1 oktober 2014 om 07:31

    Lekker! Inderdaad ook een goede combinatie met tonijn. Dit recept gaat weer op de stapel van dingen die ik nog ga maken! De bami van afgelopen week was overigens heerlijk, alleen volgende keer wat chilivlokken erdoorheen voor wat extra pit

Reactie plaatsen