Gevulde courgette

Gevulde courgette

Gevulde courgette is lekker, makkelijk en gezond! Sowieso houden wij echt van courgettes. Je kunt er zoveel kanten mee op. Toch is deze gevulde courgette met feta een van onze favorieten en al helemaal omdat dit recept Grieks is. Het is een soort van Griekse salade, maar dan als courgette uit de oven. Dit recept voor gevulde courgette is vega, maar je kunt de courgettes ook vullen met tonijn of gehakt, net wat jij lekker vindt. De vulling mag best wat meer zijn, want gevulde courgette is ook nog eens koolhydraatarm. Mocht je er toch nog wat bij willen serveren? Gevulde courgette is heerlijk met wat pasta of rijst erbij.

Gevulde courgette

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 courgettes
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr feta
  • 1 rode ui
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Rucola
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgettes en snijd ze doormidden.

  2. Schraap het binnenste gedeelte van de courgette eruit met een lepel of met een parisienne boortje. Haal er zoveel mogelijk uit, maar maak geen gaten in de bodem.

  3. Hak de courgettepulp fijn met een scherp mes. Doe dit in een kom.

  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de courgette.

  5. Snijd de tomaatjes in partjes en voeg samen met de olijven bij de courgette.

  6. Verkruimel de feta over het courgettemengsel.

  7. Breng de vulling op smaak met de oregano en wat peper en zout.

  8. Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal.

  9. Schep de vulling in de courgette bootjes.

  10. Besprenkel de gevulde courgette met wat olijfolie. Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Mocht de bovenkant tussentijds te donker worden, dek deze dan af met wat aluminiumfolie.

  11. Garneer de gevulde courgette met wat rucola.

Gevulde courgette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (41 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in