
Griekse salade
Een Griekse salade is onze favo snelle salade. In Griekenland is het gewoon een kwestie van zoete tomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta mengen. De feta snijden ze dan in grote repen. er overheen gaat hele lekkere olijfolie, wat citroensap en oregano. That’s it. Wij doen praktisch hetzelfde, we voegen alleen nog sla toe. En de feta verkruimelen we een beetje zodat je bij ieder hapje een klein beetje van die heerlijke feta eet. Serveer het bij Souvlaki of Bifteki. Simpel maar lekker! We love de Griekse keuken!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 6 tomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 gr olijven
- 125 gr gemengde sla
- 200 gr feta
- Sap van een halve citroen
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Zo maak je het
Verdeel de sla over een grote schaal.
Snijd de tomaten in parten, de rode ui in halve ringen en de komkommer in plakjes. Verdeel dit samen met de olijven over de salade. Verkruimel de feta grof over de salade.
Maak een dressing van het sap van een halve citroen, 3 el olijfolie, peper en zout en de gedroogde oregano. Verdeel dit over de Griekse salade.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan