Indiase kikkererwtensoep
Trek in een verwarmend kommetje comfort food? Deze Indiase kikkererwtensoep is dan precies wat je zoekt. Bomvol smaak door de garam masala, kurkuma en gember, en boordevol groenten zoals pompoen en wortel. Het resultaat? Een heerlijke, dikke soep die je eet met knapperig naanbrood, perfect om de laatste beetjes saus uit de kom te vegen.
Serveertips voor deze kikkererwtensoep
Deze soep is echt een bowl of goodness waar je de hele week van kunt genieten – ja, ook als je geen vegetarische eter bent!
Deze kikkererwtensoep is een maaltijd op zich, maar je kunt er altijd nog een frisse yoghurtdip bij serveren voor een extra romig contrast. Wil je het gerecht nóg voedzamer maken? Roer op het laatst een handje verse spinazie door de soep. En vergeet vooral dat krokante naanbrood niet! Enne, die komijnboter op het brood maakt het echt af.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr flespompoen blokjes
- 2 bospenen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 3 takjes koriander
- 200 ml groentebouillon
- 400 gr kikkererwten (blik )
- 400 gr tomatenblokjes
- 270 ml kokosmelk
- 2 tl zachte roomboter
- 1 tl kurkuma
- 1 el garam masala
- 2 tl komijnzaad
- 2 naanbroden
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor, op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Haal de schil van de rode ui en knoflook en hak beiden fijn. Maak de gember schoon en rasp fijn. Maak de wortels schoon en hak ze in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de fijngesneden rode ui, knoflook en geraspte gember ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak dit kort mee, ongeveer 1-2 minuten.
Voeg de in blokjes gesneden wortel, pompoenblokjes, kikkererwten, tomatenblokjes, kokosmelk en groentebouillon toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Besmeer ondertussen het naanbrood met roomboter en bestrooi met komijnzaad. Bak het naanbrood 4-6 minuten in de voorverwarmde oven tot het knapperig is. Serveer de kikkererwtensoep met verse koriander en het warme naanbrood.
Variatietips
Geen pompoen te vinden? Geen probleem! Vervang het door zoete aardappel of zelfs bloemkoolroosjes. En als je van wat extra pit houdt, voeg dan een fijngehakt rood pepertje toe, aan het begin met de ui en knoflook. Of strooi er bij het serveren een theelepel chili flakes overheen.
Bewaartip
Deze soep kun je perfect van tevoren maken. Laat hem volledig afkoelen en bewaar hem tot twee-drie dagen in de koelkast. Nog lekkerder de volgende dag, want de smaken trekken nog dieper in! Het naanbrood bak je het beste nét voor het serveren af.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in