Brownies

Brownies

Deze brownies gemaakt van pure chocolade en hazelnoten zijn echt de bom! Het brownies recept komt oorspronkelijk uit het kookboek Rutger Bakt. Het is voor ons wel duidelijk waarom Rutger het programma Heel Holland Bakt heeft gewonnen. Want wat zijn deze brownies lekker! De brownies zijn fudgy van binnen, precies zoals brownies volgens ons horen te zijn.

Brownies zelf maken

Zelf de brownies maken? Geloof ons: dit brownies recept is makkelijk te maken. Je smelt de chocolade au bain-marie, maar dat klinkt moeilijker dan het is. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. De chocolade wordt hierdoor indirect verhit. Op deze manier behoud je de kwaliteit van de chocola. Eet de brownies zo uit het vuistje of serveer ze als dessert met een bolletje ijs erbij. Enjoy!

PS probeer ook eens de brownies van Waldo met pindakaas.

Je kunt ook een andere soort noten aan het brownies recept toevoegen of laat de hazelnoten er juist uit!

Pauline

Brownies

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks

  • 115 gr pure chocolade (min 75% cacao)
  • 225 gr boter
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 300 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 75 gr hazelnoten
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de hazelnoten erover en rooster ze in acht minuten goudbruin.

  3. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.

  4. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.

  5. Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in vijf minuten tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.

  6. Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

  7. Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.

  8. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 35 minuten in de oven gaar.

  9. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.

Brownies

Tags

Cake recepten High tea Makkelijke recepten Taart recepten Chocolade Noten recepten Hollandse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (40 stemmen)

3 oktober 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in