Brownies
Deze heerlijke brownies gemaakt van pure chocolade en hazelnoten zijn echt zo lekker! Het brownies recept komt oorspronkelijk uit het kookboek Rutger Bakt. Het is voor ons wel duidelijk waarom Rutger het programma Heel Holland Bakt heeft gewonnen. Want wat zijn deze brownies lekker! De brownies zijn fudgey van binnen, precies zoals brownies volgens ons horen te zijn.
Brownies zelf maken
Zelf de brownies maken? Dit brownies recept is makkelijk te maken. Je smelt de chocolade au bain-marie, maar dat klinkt moeilijker dan het is. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. De chocolade wordt hierdoor indirect verhit. Op deze manier behoud je de kwaliteit van de chocola. Eet de brownies zo uit het vuistje of serveer ze als dessert met een bolletje ijs erbij. Genieten!
PS: probeer ook eens de brownies van Waldo met pindakaas.
Je kunt ook een andere soort noten aan het brownies recept toevoegen of laat de hazelnoten er juist uit!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
- 115 gr pure chocolade (min 75% cacao)
- 225 gr boter
- 2 eieren + 1 eidooier
- 300 gr suiker
- 125 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 75 gr hazelnoten
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de hazelnoten erover en rooster ze in acht minuten goudbruin.
Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.
Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in vijf minuten tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.
Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.
Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 35 minuten in de oven gaar.
Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in