fbpx
Menu

How To Zelf bechamelsaus maken

Een lasagne zonder bechamelsaus is voor mij als brood zonder boter, Joling zonder Gordon en vrouwen zonder chocola. Deze 2 dingen horen gewoon bij elkaar. Ik maak zelf wel eens lasagne met enkel een witte saus zoals deze, goddelijk vind ik het.

Het maken van bechamelsaus is niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Het  is alleen wel heel belangrijk dat je het goed doet, want als je de bloem niet genoeg laat garen, is deze saus niet om te eten. Het fijne van dit sausje is dat je er ook heel gemakkelijk een kaassaus van kunt maken, door er simpelweg een flinke hand geraspte kaas door te roeren. Dat vind ik stiekem nog het lekkerste.

In deze How To laat ik je zien hoe je het doet. Met deze hoeveelheid heb je voldoende voor een 1 tot 2 lagen in je lasagne. Wil je een compleet witte lasagne maken, verdubbel dan het recept.

Ingrediënten 
25 gr boter
30 gr bloem
300 ml melk
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het
bechamelsaus maken
Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt.

bechamelsaus makenVoeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar.

bechamelsaus maken Laat de bloem op een zacht vuur garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux.

DSC_0116 2De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

bechamelsaus recept

Als je een beetje tussen je vingers neemt, moet het droog aanvoelen net als zand. Pas op, want het kan nog heet zijn!

bechamelsaus recept

Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.

Voor de kaassaus meng je nu de geraspte kaas door de saus.

bechamelsaus recept

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

bechamelsaus makenDe saus is klaar als deze een beetje op je lepel blijft hangen. Je kunt het vergelijken met een dunne yoghurt.

bechamelsaus recept

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

44 reacties

  • Daphne Waterham Van schaik
    13 februari 2019 om 16:49

    Fantastisch recept!!!! niet alleen overheerlijk in eigen gemaakte lasagne maar ook super lekker met het schrijven aardappel met balletjes gehakt en bechamelsaus en geraspte kaas. Echt JAMMIE😋🤗

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2019 om 15:08

    Wat goed om te horen! Dank je wel 😊

    Beantwoorden

Reactie plaatsen