
Remouladesaus
Remouladesaus is een echte klassieke saus. Je weet wel, de saus die je vaak krijgt als je een kibbeling of lekkerbekje haalt bij de visboer. Maar deze fris-romige saus kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Wij delen het recept!
Remouladesaus: Zo maak je hem!
Remouladesaus maken is helemaal niet ingewikkeld. Sterker nog, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Je mengt de mosterd met de mayonaise. En daar voeg je de fijngehakte kruiden, augurk en kappertjes aan toe. Dit breng je op smaak met peper en zout en klaar ben je. Dit remouladesaus recept is een perfect voorbeeld van hoe je met weinig ingrediënten een heerlijk resultaat bereikt. De mosterd en mayonaise geven een romige basis, terwijl de augurk en kappertjes zorgen voor de friszure touch.
Waar eet je remouladesaus bij?
Remouladesaus is echt een klassieke saus en eet je meestal bij visgerechten. Het smaakt superlekker bij gebakken vis zoals een lekkerbekje of kibbeling. Maar deze saus smaakt ook heerlijk bij een frietje, schnitzel of een lekkere burger. En niet te vergeten, remouladesaus is de perfecte dip voor bij garnalenkroketjes.


De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 porties
- 100 ml mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 sjalot
- 2 augurken
- 1 el kappertjes
- 2 takjes peterselie
- 1 takje dragon (of 1 tl gedroogde)
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de sjalot. Snijd de augurken in blokjes. Hak de peterselie en de dragon fijn.
Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de augurk, kappertjes en groene kruiden toe. Meng door elkaar.
Breng de remouladesaus op smaak met peper en zout.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in