chocolade ganache

How To Chocolade Ganache Maken

Chocolade ganache is hemels! Het is super makkelijk om te maken en voor heel veel dingen geschikt! Deze romige donkere chocoladesaus is lekker over ijs, over cakes, om koekjes in te dippen, in desserts of om over een taart te gieten.

Door de chocolade ganache krijgt de taart dan zo’n mooie glanzende laag chocola en dat ziet er stunning uit! Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Er zit wel wat verschil in de verhoudingen van chocola-slagroom. Dat zijn ook meteen de enige ingrediënten die je nodig hebt voor dit donkere goedje.

Eenmaal afgekoeld wordt de ganache vaak wat harder. je kunt het weer glanzend maken door het even kort te verhitten. Ik voeg vaak dan nog een scheutje slagroom toe om het mooi vloeibaar te maken.

In deze how to laat ik je zien hoe je chocolade ganache kunt maken.

Ingrediënten voor pure chocolade ganache
250 ml slagroom
250 gr pure chocola

Zo maak je het
ganache maken

Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
De voedselzandloper

Breek de chocola in stukken.

ganache maken

Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola toe.

chocolade ganache

Roer het goed door elkaar met een garde.

chocolade ganache

That’s it. Je chocolade ganache is klaar.

Ik zei toch dat ganache maken niet moeilijk was.

Nog wat tips

  • Wil je nu een hele taart van ongeveer 20 cm bedekken?, gebruik dan zeker 400 ml slagroom en 400 gr chocola.
  • Voor pure ganache gebruik je een verhouding van 1:1 dus 100 ml slagroom + 100 gr pure chocola
  • Voor witte ganache gebruik je een verhouding van 1:2 dus 100 ml slagroom + 200 gr witte chocola
  • Voor melk ganache gebruik je een verhouding van 1:1.5 dus 100 ml slagroom + 150 gr melk chocolade
Lekker recept voor pepernoten
De Pure Markt Amsterdam
Bewaar
58 Comments
  • Ingrid

    20 september 2017 at 13:25 Beantwoorden

    Net ganache gemaakt en proberen op te kloppen. Nu in de koelkast gezet. Hoe krijg ik het dik om op te spuiten?

    • Pauline

      20 september 2017 at 14:30 Beantwoorden

      Ik zou het eerst heel goed laten afkoelen (minimaal 2 uur) en dan opkloppen. Volgens mij moet het dan lukken.

  • miranda

    13 juni 2017 at 15:41 Beantwoorden

    Hoi, ik wil binnenkort een taart maken voor mijn nichtje en zij vroeg om o.a een nutellataart. Omdat er een andere taart op komt (een stapeltaart) en ze niet zo van fondant houdt dacht ik witte ganache over de nutellabotercreme te doen en de taarten er allebei mee te bedekken. Kan ik dat zo doen. Er moet wel een witte laag over anders ziet het niet uit en kan ik lastiger stapelen als de 1e taart bedekt is met creme.

    • Pauline

      14 juni 2017 at 12:38 Beantwoorden

      Volgens mij wordt dat best een uitdaging. Ik denk namelijk dat de ganache heel snel zal mengen met de nutella. Ik zou hem dan eerder afsmeren met witte botercreme (gewoon een beetje apart houden). En daar de ganache overheen verdelen.

  • Laura Toethuis

    10 februari 2017 at 17:31 Beantwoorden

    Hoi Pauline!

    Even een vraagje: Om de ganache te kleuren met kleurstof, is witte chocolade ganache dan het beste hiervoor?

    Alvast bedankt en groetjes,
    Laura Toethuis

    • Pauline

      11 februari 2017 at 15:38 Beantwoorden

      Ja dan kan je het beste witte ganache gebruiken. Je kunt ook candy melts gebruiken, die koop je bij taartdeco shops. Deze zijn al gekleurd.

  • Ingrid

    8 november 2016 at 17:45 Beantwoorden

    Hoe lang moet ganache opstijven?

    • Pauline

      9 november 2016 at 18:16 Beantwoorden

      Dat ligt eraan waarvoor je het wil gebruiken. Ik laat het vaak iets afkoelen voordat ik het gebruik.

  • Rosanna

    27 oktober 2016 at 16:58 Beantwoorden

    Hey Pauline, allereerst wat heb je een leuke website, haal er enorm veel inspiratie uit. Nu ga Ik volgende week een verjaardagstaart maken waarbij één van de lagen een pure chocoladeganache moet worden. Nu vraag ik me af hoe de ganache zich houdt qua structuur als deze een tijdje in de koelkast staat aangezien ik de taart een dag voordat hij wordt aangesneden maak. Heb jij hier ervaringen in en wat zou je kunnen adviseren?

Plaats een reactie