fbpx

How To Chocolade Ganache Maken

chocolade ganache

How To Chocolade Ganache Maken

Chocolade ganache is hemels! Het is super makkelijk om te maken en voor heel veel dingen geschikt! Deze romige donkere chocoladesaus is lekker over ijs, over cakes, om koekjes in te dippen, in desserts of om over een taart te gieten.

Door de chocolade ganache krijgt de taart dan zo’n mooie glanzende laag chocola en dat ziet er stunning uit! Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Er zit wel wat verschil in de verhoudingen van chocola-slagroom. Dat zijn ook meteen de enige ingrediënten die je nodig hebt voor dit donkere goedje.

Eenmaal afgekoeld wordt de ganache vaak wat harder. je kunt het weer glanzend maken door het even kort te verhitten. Ik voeg vaak dan nog een scheutje slagroom toe om het mooi vloeibaar te maken.

In deze how to laat ik je zien hoe je chocolade ganache kunt maken.

Ingrediënten voor pure chocolade ganache
250 ml slagroom
250 gr pure chocola

Zo maak je het
ganache maken

Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
De voedselzandloper

Breek de chocola in stukken.

ganache maken

Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola toe.

chocolade ganache

Roer het goed door elkaar met een garde.

chocolade ganache

That’s it. Je chocolade ganache is klaar.

Ik zei toch dat ganache maken niet moeilijk was.

Nog wat tips

  • Wil je nu een hele taart van ongeveer 20 cm bedekken?, gebruik dan zeker 400 ml slagroom en 400 gr chocola.
  • Voor pure ganache gebruik je een verhouding van 1:1 dus 100 ml slagroom + 100 gr pure chocola
  • Voor witte ganache gebruik je een verhouding van 1:2 dus 100 ml slagroom + 200 gr witte chocola
  • Voor melk ganache gebruik je een verhouding van 1:1.5 dus 100 ml slagroom + 150 gr melk chocolade
Lekker recept voor pepernoten
De Pure Markt Amsterdam
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

69 Comments
  • Saskia Ruiter

    25 juli 2018 at 14:48 Beantwoorden

    Hoi Pauline ondanks dat ik vaak op je site kijk heb ik dit niet gedaan voor dat ik chocola voor fontein ging gebruiken. Ik heb de chocola gesmolten (dom koude en te weinig slagroom toegevoegd ) er uit gehaald omdat het te dik werd. Nieuwe chocola gesmolten. Kan ik en hoelang kan ik nog iets met de chocola met slagroom doen/ bewaren? Groet Saskia

    • Pauline

      26 juli 2018 at 17:17 Beantwoorden

      Zeker, balletjes van rollen en door de cacao of gehakte nootjes rollen. Dan heb je heerlijke truffels 🙂

      • Saskia Ruiter

        26 juli 2018 at 17:53 Beantwoorden

        Hoelang is de chocola houdbaar aangezien ik de chocola verwarmd heb in de fontein en koude slagroom toegevoegd heb, ik hoop dat je hier een antwoord op hebt. Grt Saskia

  • Jelle

    23 december 2017 at 12:55 Beantwoorden

    Wordt het uiteindelijk dik genoeg om het op een plaat te storten er er vormen uit te steken? Of moet ik dan boter of gelatine toevoegen nog?

    • Pauline

      24 december 2017 at 22:59 Beantwoorden

      Het kan wel, na lang opstijven in de koelkast.

  • Yvonne

    10 oktober 2017 at 14:27 Beantwoorden

    Hoi, Kan ik ook de witte ganache kleuren met kleurstof waar je marsepein mee kleurt of moet het echt kleurstof zijn om chocolade mee te kleuren?

    • Pauline

      10 oktober 2017 at 18:11 Beantwoorden

      Ik heb zelf geen ervaring met het kleuren van ganache. Je kan eventueel ook candy melts gebruiken, dat zijn gekleurde chocolade flikken.

      • Mama

        15 maart 2018 at 16:21 Beantwoorden

        Je hebt speciaal voor chocolade kleurstof. Die voor fondant kunt u aan de slagroom toevoegen dan pas bij de chocolade werkt ook

  • Leontine Tielrooy

    30 september 2017 at 14:33 Beantwoorden

    Hallo..net die recept gevolgd, het is ondertussen helemaal afgekoeld maar noh steeds waterdun!!hoe kan dit?
    Ik wilde de ganache op en om een cake doen.maar zo stroomt het er natuurlijk gewoon langs)
    Wat heb ik fout gedaan? En is dit nog op te lossen?

  • Ingrid

    20 september 2017 at 13:25 Beantwoorden

    Net ganache gemaakt en proberen op te kloppen. Nu in de koelkast gezet. Hoe krijg ik het dik om op te spuiten?

    • Pauline

      20 september 2017 at 14:30 Beantwoorden

      Ik zou het eerst heel goed laten afkoelen (minimaal 2 uur) en dan opkloppen. Volgens mij moet het dan lukken.

  • miranda

    13 juni 2017 at 15:41 Beantwoorden

    Hoi, ik wil binnenkort een taart maken voor mijn nichtje en zij vroeg om o.a een nutellataart. Omdat er een andere taart op komt (een stapeltaart) en ze niet zo van fondant houdt dacht ik witte ganache over de nutellabotercreme te doen en de taarten er allebei mee te bedekken. Kan ik dat zo doen. Er moet wel een witte laag over anders ziet het niet uit en kan ik lastiger stapelen als de 1e taart bedekt is met creme.

    • Pauline

      14 juni 2017 at 12:38 Beantwoorden

      Volgens mij wordt dat best een uitdaging. Ik denk namelijk dat de ganache heel snel zal mengen met de nutella. Ik zou hem dan eerder afsmeren met witte botercreme (gewoon een beetje apart houden). En daar de ganache overheen verdelen.

  • Laura Toethuis

    10 februari 2017 at 17:31 Beantwoorden

    Hoi Pauline!

    Even een vraagje: Om de ganache te kleuren met kleurstof, is witte chocolade ganache dan het beste hiervoor?

    Alvast bedankt en groetjes,
    Laura Toethuis

    • Pauline

      11 februari 2017 at 15:38 Beantwoorden

      Ja dan kan je het beste witte ganache gebruiken. Je kunt ook candy melts gebruiken, die koop je bij taartdeco shops. Deze zijn al gekleurd.

  • Ingrid

    8 november 2016 at 17:45 Beantwoorden

    Hoe lang moet ganache opstijven?

    • Pauline

      9 november 2016 at 18:16 Beantwoorden

      Dat ligt eraan waarvoor je het wil gebruiken. Ik laat het vaak iets afkoelen voordat ik het gebruik.

  • Rosanna

    27 oktober 2016 at 16:58 Beantwoorden

    Hey Pauline, allereerst wat heb je een leuke website, haal er enorm veel inspiratie uit. Nu ga Ik volgende week een verjaardagstaart maken waarbij één van de lagen een pure chocoladeganache moet worden. Nu vraag ik me af hoe de ganache zich houdt qua structuur als deze een tijdje in de koelkast staat aangezien ik de taart een dag voordat hij wordt aangesneden maak. Heb jij hier ervaringen in en wat zou je kunnen adviseren?

Plaats een reactie