Ganache
Chocolade ganache is hemels! Het is makkelijk om te maken en voor heel veel dingen geschikt. Deze romige chocoladesaus is lekker over ijs, over cakes, om koekjes in te dippen, in desserts of op een taart. Door de chocolade ganache krijgt de taart dan zo’n mooie glanzende laag chocola en dat ziet er prachtig uit! Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Er zit wel wat verschil in de verhoudingen van chocola-slagroom. Dat zijn ook meteen de enige ingrediënten die je nodig hebt voor dit donkere goedje. Je kan eventueel wat boter toevoegen voor een mooie glanzende structuur.
Ganache bewaren
Je kunt de ganache heel goed in de koelkast bewaren. Eenmaal afgekoeld krijgt de ganache een stevige structuur. Je kunt het weer glanzend maken door het even kort te verhitten. Dit kan in de magnetron maar ook au bain Marie. Voeg eventueel nog een scheutje extra slagroom toe als het te dik blijft. Je kan de net afgekoelde ganache ook opkloppen, dan krijg je en heerlijke luchtige chocoladevulling.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor pure chocolade ganache
- 100 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade
Ingrediënten voor melkchocolade ganache
- 100 ml slagroom
- 150 gr melkchocolade
Ingrediënten voor witte chocolade ganache
- 100 ml slagroom
- 200 gr witte chocolade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de chocolade in kleine stukjes of gebruik callets. Wij gebruiken altijd Callebaut chocolade omdat deze goed smelt. Of de repen van Tony’s. Doe dit in een hittebestendige kom.
Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
Giet de hete slagroom op de chocolade en laat heel even staan. Roer de ganache dan door, totdat het een egale saus is geworden. Voeg naar wens nog 25 gr roomboter toe (op kamertemperatuur) voor een glanzende ganache.
Notes
- Wil je nu een hele taart van ongeveer 20 cm bedekken?, gebruik dan zeker 400 ml slagroom en 400 gr chocola.
- Wil je ganache over een taart gieten, voeg dan roomboter toe.
- Wil je de ganache opkloppen? Laat deze dan iets opstijven in de koelkast (niet helemaal hard laten worden). Mix hem daarna met een mixer luchtig.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in