Chocoladetaart
Alstublieft, het recept voor de ultieme chocoladetaart met ganache en rood fruit. Wat een plaatje om te zien he? Hij is echt heerlijk. Misschien denk je bij het zien van de foto’s “Dat is vast ingewikkeld”, maar niets is minder waar. Wanneer je je aan de stapjes van het chocoladetaart recept houdt, komt het helemaal goed!
Chocoladetaart maken
De basis van deze taart is een chocolade beslag. Wij hebben een paar tips hoe je het perfecte beslag krijgt want wel vaker horen wij: ‘mijn cake is niet zo hoog geworden’ of ‘mijn cake is niet luchtig’. Met deze tips kan het niet meer misgaan.
Tip 1: het is heel belangrijk om een beslag lang te kloppen. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag en uiteindelijk dus in de taart. In dit geval mix je eerst de eieren met de zonnebloemolie en (amandel)melk. Dit mix je zo’n 10 minuten op middelhoge stand.
Tip 2: Zeef de bloem en spatel dit samen met de suiker, bakpoeder en zout voorzichtig door het beslag. Niet te hard spatelen, want dan haal je alle lucht uit het beslag.
Tip 3: Gebruik de juiste maat bakvorm, in dit chocoladetaart recept gebruiken we een taartvorm van 20 cm.
Tip 4: Laat de taart volledig afkoelen voor je hem doormidden snijdt.
Dat waren onze tips. Nu kan het niet meer misgaan! En dan zet jij deze heerlijke chocoladetaart met ganache in een fluitje van een cent op tafel.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 pers.
- 200 gr bloem
- 40 gr cacao
- 170 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
- 4 eieren
- 180 ml zonnebloemolie
- 75 ml (amandel)melk
- 75 gr gehakte pure chocolade
- snuf zout
Ingrediënten voor de ganache en toppings
- 250 ml slagroom (of kokosmelk)
- 250 gr pure chocolade
- 150 gr kersenjam
- 75 gr rood fruit
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig (ongeveer 10 min.).
Zeef de bloem. Voeg de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en zout toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Voeg de chocolade stukjes toe en meng kort. Giet het beslag in een ingevette vorm van 20 cm.
Bak de chocoladetaart in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De taart is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat de chocoladetaart dan even afkoelen.
Verhit de slagroom in een pannetje. Hak de 250 gram chocolade grof en doe dit in een kom. Giet de hete slagroom hierop en roer net zolang totdat alle chocolade gesmolten is. Voila, je hebt een ganache. Laat ook deze even afkoelen.
Snijd de taart horizontaal 2x door, zodat je 3 gelijke helften overhoudt. Besmeer een helft met een laagje kersen fruitspread. Verdeel daarover een laagje van de ganache. Leg de tweede helft er bovenop en herhaal deze stappen.
Verdeel de rest van de ganache over de bovenkant van de taart. Garneer de chocoladetaart met rood fruit.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.