Chocoladetaart

Chocoladetaart

Alstublieft, het recept voor de ultieme chocoladetaart met ganache en rood fruit. Wat een plaatje om te zien he? Hij is echt heerlijk. Misschien denk je bij het zien van de foto’s “Dat is vast ingewikkeld”, maar niets is minder waar. Wanneer je je aan de stapjes van het chocoladetaart recept houdt, komt het helemaal goed!

Chocoladetaart maken

De basis van deze taart is een chocolade beslag. Wij hebben een paar tips hoe je het perfecte beslag krijgt want wel vaker horen wij: ‘mijn cake is niet zo hoog geworden’ of ‘mijn cake is niet luchtig’. Met deze tips kan het niet meer misgaan.

Tip 1: het is heel belangrijk om een beslag lang te kloppen. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag en uiteindelijk dus in de taart. In dit geval mix je eerst de eieren met de zonnebloemolie en (amandel)melk. Dit mix je zo’n 10 minuten op middelhoge stand.

Tip 2: Zeef de bloem en spatel dit samen met de suiker, bakpoeder en zout voorzichtig door het beslag. Niet te hard spatelen, want dan haal je alle lucht uit het beslag.

Tip 3: Gebruik de juiste maat bakvorm, in dit chocoladetaart recept gebruiken we een taartvorm van 20 cm.

Tip 4: Laat de taart volledig afkoelen voor je hem doormidden snijdt.

Dat waren onze tips. Nu kan het niet meer misgaan! En dan zet jij deze heerlijke chocoladetaart met ganache in een fluitje van een cent op tafel.

ingredient chocola
Recept chocoladetaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10 pers.

  • 200 gr bloem
  • 40 gr cacao
  • 170 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml (amandel)melk
  • 75 gr gehakte pure chocolade
  • snuf zout

Ingrediënten voor de ganache en toppings

  • 250 ml slagroom (of kokosmelk)
  • 250 gr pure chocolade
  • 150 gr kersenjam
  • 75 gr rood fruit

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig (ongeveer 10 min.).

  2. Zeef de bloem. Voeg de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en zout toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.

  3. Voeg de chocolade stukjes toe en meng kort. Giet het beslag in een ingevette vorm van 20 cm.

  4. Bak de chocoladetaart in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De taart is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat de chocoladetaart dan even afkoelen.

  5. Verhit de slagroom in een pannetje. Hak de 250 gram chocolade grof en doe dit in een kom. Giet de hete slagroom hierop en roer net zolang totdat alle chocolade gesmolten is. Voila, je hebt een ganache. Laat ook deze even afkoelen.

  6. Snijd de taart horizontaal 2x door, zodat je 3 gelijke helften overhoudt. Besmeer een helft met een laagje kersen fruitspread. Verdeel daarover een laagje van de ganache. Leg de tweede helft er bovenop en herhaal deze stappen.

  7. Verdeel de rest van de ganache over de bovenkant van de taart. Garneer de chocoladetaart met rood fruit.

rode bessen
Chocoladetaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (128 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.