Menu

Chocoladetaart met ganache en fruit

Sinterklaas is weer net uit het land, maar we gaan gewoon door met alle feestelijke recepten. Neem nou deze chocoladetaart met ganache en rood fruit. Wat een plaatje om te zien he? En hij is ook superlekker kan ik je vertellen. Misschien denk je bij het zien van de foto’s: “wow wat lekker, maar dat lukt mij nooit! Ik ben helemaal geen bakker!”. Nou, dat valt dus best mee, want deze chocoladetaart is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Als je, je gewoon houdt aan de stapjes van het recept komt het helemaal goed. Beloofd!

Het perfecte beslag

De basis van deze taart is een chocolade beslag. En ik geef je een paar tips hoe je het perfecte beslag krijgt. We krijgen vaak te horen: ‘mijn cake is niet zo hoog geworden’ of ‘mijn cake is niet luchtig’. Met deze tips kan het niet meer misgaan.

Tip 1: het is heel belangrijk om een beslag lang te kloppen. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag en uiteindelijk dus in de taart. In dit geval mix je eerst de eieren met de zonnebloemolie en (amandel)melk. Dit mix je zo’n 10 minuten op middelhoge stand.

Tip 2: Zeef de bloem en spatel dit samen met de suiker, bakpoeder en zout voorzichtig door het beslag. Niet te hard spatelen, want dan haal je alle lucht uit het beslag.

Tip 3: Gebruik de juiste maat bakvorm, in dit chocoladetaart recept gebruiken we een taartvorm van 20 cm.

Tip 4: Laat de taart volledig afkoelen voor je hem doormidden snijdt.

Dat waren mijn tips. Als je deze tips volgt, kan het niet meer misgaan. En dan zet jij deze heerlijke chocoladetaart met ganache in een fluitje van een cent op tafel. En, wanneer ga jij aan de bak?

10 pers.

Ingrediënten voor 10 pers.

  • 200 gr speltbloem
  • 40 gr cacao
  • 170 gr rietsuiker
  • 6 gr bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml (amandel)melk
  • 75 gr pure chocolade (fijngehakt)
  • 150 gr kersen fruitspread
  • 75 gr rood fruit

Ingrediënten voor de ganache

  • 250 ml slagroom (of kokosmelk)
  • 250 gr pure chocolade

Materialen

  • taartvorm (20 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de zonnebloemolie en de (amandel)melk luchtig. (ongeveer 10 min.)

  2. Zeef de bloem. Voeg de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en zout toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.

  3. Voeg de chocolade stukjes toe en meng kort. Giet het beslag in een ingevette vorm van 20 cm.

  4. Bak de chocoladetaart in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De taart is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat deze afkoelen.

  5. Verhit de slagroom in een pannetje. Hak de 250 gr chocolade grof en doe dit in een kom. Giet de hete slagroom hierop en roer net zolang totdat alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache iets afkoelen.

  6. Snijd de taart horizontaal 2 x door, zodat je 3 gelijke helften overhoudt. Besmeer een helft met een laagje kersen fruitspread. Verdeel daarover een laagje van de ganache. Leg de tweede helft er bovenop en herhaal deze stappen.

  7. Verdeel de rest van de ganache over de bovankant van de taart. Garneer de chocoladetaart met rood fruit.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.