pepernoot

Pepernoten

Pepernoten bakken, een superleuke activiteit om te doen met de kinderen rondom Sinterklaas. En met dit pepernoten recept is het een eitje. Pepernoten hoeven maar 20 minuten in de oven, dus het klusje is zo geklaard. Handig voor ongeduldige kids (en volwassenen) die elke minuut vragen ‘Is het al klaar? ‘. Kortom, pepernoten bakken is hartstikke leuk. En het allerleukste komt natuurlijk daarna, samen smullen van de zelfgebakken pepernoten. Iets anders proberen dan pepernoten? We hebben heel veel lekkere en makkelijke recepten rondom Sinterklaas.

pepernoot
pepernoten
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 pot

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gr koude harde boter
  • 75 ml melk
  • 4 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.

  3. Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.

  4. Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.

  6. Bak de pepernoten in ongeveer 18 – 20 minuten af in de oven.

pepernoot
pepernoten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.