Pepernoten
Pepernoten bakken, een superleuke activiteit om te doen met de kinderen rondom Sinterklaas. En met dit pepernoten recept is het een eitje. Pepernoten hoeven maar 20 minuten in de oven, dus het klusje is zo geklaard. Handig voor ongeduldige kids (en volwassenen) die elke minuut vragen ‘Is het al klaar? ‘. Kortom, pepernoten bakken is hartstikke leuk. En het allerleukste komt natuurlijk daarna, samen smullen van de zelfgebakken pepernoten. Iets anders proberen dan pepernoten? We hebben heel veel lekkere en makkelijke recepten rondom Sinterklaas.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 pot
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkerbruine basterdsuiker
- 100 gr koude harde boter
- 75 ml melk
- 4 tl speculaaskruiden
- snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)
Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.
Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de pepernoten in ongeveer 18 – 20 minuten af in de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in