5 Tips voor Meat free Monday

5 Tips voor Meat free Monday

Op Instagram zie ik steeds vaker de tag #meatfreemonday voorbij komen. Meat Free Monday is een campagne die in 2009 in Engeland is opgezet door Paul Mc. Cartney en zijn 2 dochters. Daarvoor had je al Meatless Monday in Amerika en in Nederland heb je Plantaardig Maandag dat nog een stapje verder gaat met een 100% plantaardige dag.

Ik ben zelf niet een grote vlees eter, ik eet het wel, maar kook steeds vaker vega. Ook omdat ik groente veel lekkerder vindt, maar vooral omdat ik door programma’s als de Keuringsdienst van Waarde veel beter inzichtelijk heb gekregen wat ik eet. Ik kies er liever voor om eens per week scharrelvlees of biovlees te eten, dan 6 keer per week plofkip. Bij wijze van spreken dan.

Meat free monday is bedoeld om mensen in ieder geval één dag per week vegetarisch te laten eten. Dit is beter voor je gezondheid, het milieu en voor de dieren natuurlijk. En als iedereen bewuster met voeding om gaat, helpen we de wereld allemaal een beetje.

Hierbij 5 vega recepten voor Meatfree Monday inspiratie

Broccolitaart
broccolitaart

Hartige taarten zijn echt favoriet hier. Ik eet ze bijna altijd met groente en deze broccolitaart is toch wel een blijvertje.

Quinoa salade met halloumi
quinoa salade

Quinoa is lekker vullend en super gezond. Met was kaas maak je er al snel een heerlijke maaltijd van. Halloumi is een grill kaasje dat zijn vorm behoudt als het warm wordt, lekker joh.

Pasta met ricotta en geroosterde tomaten
pasta met ricotta

Met pasta’s kun je volop variëren en heb je eigenlijk geen vlees nodig om het lekker te maken. Mijn favorietje is met geroosterde tomaatjes, een smaakbommetje in je mond.

Pita’s met falafel
pita met falafel

Ohh falafel vind ik zo lekker, dit wordt gemaakt van kikkererwten en is ook nog eens hardstikke healthy dus.

Ratatouille uit de oven
ratatouille

Dit is een lekker en simpel gerechtje dat voor 100% uit groente bestaat. Heel makkelijk om te maken en zeker om te smullen.

Wat eet jij het liefst op Meat free monday?

28 oktober 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in