Falafel wraps
Zin in een lekkere vegetarische wrap? Dan zijn deze falafel wraps met hummus helemaal je ding! Heel makkelijk om te maken (want we cheaten een beetje met kant en klare falafel) maar vooral heel lekker. Wij houden ervan om iets lekkers te maken met goede en betaalbare ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt kan kopen. Met een kleine twist maken we van iets simpels toch iets bijzonders. Die twist zit hem vandaag in de zoetzure rode ui, je hebt slechts 2 ingrediënten nodig, maar het is echt een smaakbom. Nog even een slimme tip als je uien gaat snijden; gebruik een scherp mes en laat het kontje van de ui eraan zitten. Dan valt de ui niet zo snel uit elkaar en kan je hem gemakkelijk in ringen snijden. En nog een tip: leg er een nat doekje naast, dit helpt tegen traanogen. Werkt echt!
Doe de boodschappen voor deze wraps met falafel direct met 1 druk op de knop in je digitale boodschappenmandje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tortillawraps
- 200 gr hummus
- 400 gr falafel
- 0,5 komkommer
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 3 el sushi azijn
- 15 gr verse peterselie
- 2 takjes verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Knoflook saus
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 takje munt
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Gebruik hiervoor het koksmes, deze heeft een scherpe punt. Doe de uienringen in een kommetje en voeg 3 el sushi azijn toe. Laat even staan.
Bak de falafelballetjes goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.
Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes. Hak de groene kruiden grof en meng dit met de tomaat en komkommer. Breng het op smaak met peper en zout.
Maak een snelle knoflooksaus van de yoghurt, mayonaise, een teentje gehakte knoflook. Hak de blaadjes van de munt grof en meng deze door de knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een wrap in een droge koekenpan. Besmeer deze met hummus. Leg de tomaten- komkommersalade er bovenop. Verdeel de falafelballetjes over de wrap. Maak het af met een lekkere lepel knoflooksaus. Garneer de falafel wraps met de zoetzure rode ui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in