
Falafel wraps
Zin in een lekkere vegetarische wrap? Dan zijn deze falafel wraps met hummus helemaal je ding! Heel makkelijk om te maken (want we cheaten een beetje met kant en klare falafel) maar vooral heel lekker. Wij houden ervan om iets lekkers te maken met goede en betaalbare ingrediënten,die je gewoon bij Jumbo kan kopen. Denk bijvoorbeeld aan de Falafel en Griekse yoghurt die een altijd lage prijs hebben. Met een kleine twist maken we van iets simpels toch iets bijzonders. Die twist zit hem vandaag in de zoetzure rode ui, je hebt slechts 2 ingrediënten nodig, maar het is echt een smaakbom. Nog even een slimme tip als je uien gaat snijden; gebruik een scherp mes en laat het kontje van de ui eraan zitten. Dan valt de ui niet zo snel uit elkaar en kan je hem gemakkelijk in ringen snijden. Geen handig scherp mes in huis? Bij Jumbo kun je deze nu sparen (per mes, met een volle spaarkaart, voor maar €1,-). En nog een tip: leg er een nat doekje naast, dit helpt tegen traanogen. Werkt echt!
Doe de boodschappen voor deze wraps met falafel direct met 1 druk op de knop in je digitale boodschappenmandje.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 Jumbo tortillawraps
- 200 gr hummus
- 400 gr Jumbo Lekker Veggie falafel
- 0,5 komkommer
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 3 el sushi azijn
- 15 gr verse peterselie
- 2 takjes verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Knoflook saus
- 2 el Jumbo yoghurt Griekse stijl
- 1 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 takje munt
- Peper en zout
Zo maak je het
Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Gebruik hiervoor het koksmes, deze heeft een scherpe punt. Doe de uienringen in een kommetje en voeg 3 el sushi azijn toe. Laat even staan.
Bak de falafelballetjes goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.
Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes met het chefmes. Hak de groene kruiden grof (hiervoor kan je het beste het Santokumes gebruiken) en meng dit met de tomaat en komkommer. Breng het op smaak met peper en zout.
Maak een snelle knoflooksaus van de yoghurt, mayonaise, een teentje gehakte knoflook. Hak de blaadjes van de munt grof met het Santokumes en meng deze door de knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een wrap in een droge koekenpan. Besmeer deze met hummus. Leg de tomaten- komkommersalade er bovenop. Verdeel de falafelballetjes over de wrap. Maak het af met een lekkere lepel knoflooksaus. Garneer de falafel wraps met de zoetzure rode ui.


Dit bericht is in samenwerking met Jumbo, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan